Lea Mijatović: Svijetu je potrebna ljubav

Dora…

Pjesmu ‘Tebi pripadam’ posvetila sam svim ljudima koji vole. S porukom da i dalje nastave širiti svoju ljubav. Svejedno je radi li se tu o partnerskoj, roditeljskoj, bratskoj, sestrinskoj ljubavi, ljubavi prema bilo kojem živom biću, ljubavi prema Bogu, kaže glazbenica Lea Mijatović

Lea MijatovićLea Mijatović kaže da je pjesma ‘Tebi pripadam’ nježna balada, moderne produkcije koja ulazi u uho na prvo slušanje.
– Kad smo moj tim i ja čuli da je nakon devet godina HRT objavio natječaj za Doru, odlučili smo napraviti pjesmu. Autori pjesme ‘Tebi pripadam’ Igor Ivanović i Marko Vojvodić napravili su nešto drugačije od svega onoga što je publika navikla čuti od mene u zadnjih desetak godina – otkrila je Lea Mijatović za portal Scena.hr. Lea dodaje da je za nastup na Dori okupila vrhunske profesionalce.
– Ivan Alduk je zadužen za kreaciju te sam mu prepustila i redateljsku palicu nastupa. Tihana Strmečki je zadužena za koreografiju. 16. veljače ćemo vas odvesti na trominutno putovanje u naš svemir i iz tog svemira ćemo odaslati veliku količinu ljubavi u domove svih koji će biti uz male ekrane – sigurna je Lea. Pjesmu ‘Tebi pripadam’ posvetila je svim ljudima koji vole.
Lea Mijatović– S porukom da i dalje nastave širiti svoju ljubav jer je svijetu prijeko potrebna. Svejedno je radi li se tu o partnerskoj, roditeljskoj, bratskoj, sestrinskoj ljubavi, ljubavi prema bilo kojem živom biću, ljubavi prema Bogu… Upravo to mi je bila prva misao kad sam prvi put čula pjesmu još u demo verziji, iako se ja u tekstu obraćam direktnoj osobi, poruka je univerzalna – zaključila je glazbenica. Lea će na Dori imati podršku obitelji i prijatelja. I to joj, kaže, daje snagu.
– Samo ću vam reći da iz Splita dolazi 15 ljudi pružiti mi podršku, najuži krug obitelji i prijatelja, iako su karte za Doru već odavno rasprodane. Taj oblik bezuvjetne podrške je ono što želim svakome u životu da osjeti jer uz publiku zbog koje sve ovo i radim i koja daje smisao svemu. Podrška najbližih meni je vjetar u leđa, pogotovo pred ovako velike i važne nastupe – naglasila je Lea. Prisjetila se Eurovizija u djetinjstvu.
Lea Mijatović– Generacija sam ‘Hajde da ludujemo’. To je bila himna mog djetinjstva. Dok sam bila dijete s nestrpljenjem sam iščekivala Doru i Eurosong. I danas je kod mene gledanje Eurosonga jedan mali posebni ritual s društvom gdje se svi pretvaramo u modne i glazbene kritičare i prognozere pobjednika – ispričala je Lea. Lijepa glazbenica bi željela pobijediti na Dori i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.
– S obzirom na to da ta odluka nije u mojim rukama, pustit ćemo želji da plovi svemirom, a ja u međuvremenu završavam svoj album koji bi krajem godine trebao ugledati svijetlo dana. Šest singlova je iza mene u ove dvije godine suradnje s mojom ekipom deCibel studija Igorom Ivanovićem i Markom Vojvodićem. Čeka nas još par pjesma koje moramo završiti u studiju i puno glazbenih druženja u obliku koncerata – ispričala je Lea za portal Scena.hr.

Foto: Press – Petra Oreč