fbpx

Martin i Valent Sinković: Zlato je zasluženo u našim rukama

Svjetski naslov…

Braća Martin i Valent Sinković– Osvojili smo zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom prvenstvu u Aiguebelette s vremenom 6:03.330. Drugo mjesto zauzela je reprezentacija Litve s vremenom 6:05.310, dok je brončana medalja pripala reprezentaciji Novog Zelanda s vremenom 6:06.730. Vjerujemo da je naše veslanje reklo sve i da je zlato zasluženo u našim rukama. Osjećaj je uistinu savršen. Biti na krovu svijeta zapravo je potvrda rada i odricanja i svega onoga za što živite tih šest i nešto minuta. Tijekom cijele utrke smo bili sigurni u sebe i kontrolirali smo situaciju. Iako smo bili favoriti sve posade su odlične i velika konkurencija koju nikada nismo i nećemo podcijeniti, oni su nas i gurali do zlata i zapravo njihovi dobri rezultati su i nama motiv da budemo još bolji. Ovo je šesto veliko natjecanje u nizu na kojem smo osvojili zlatnu medalju! Samim prolaskom u finale osigurali smo i nastup na Olimpijskim igrama u Riu 2016., a na putu za Rio pridružio nam se i naš Damir Martin! Jako smo ponosni na ostvarene rezultate i ne mislimo stati na ovome!! Hvala svima na lijepim željama i podršci! Puno nam to znači! – napisala su braća Martin i Valent Sinković na svojoj službenoj Facebook stranici.
Braća SinkovićBraća Martin i Valent Sinković jučer su na Svjetskom veslačkom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu osvojili zlatnu medalju i tako obranili naslov osvojen lani u Amsterdamu. Hrvatska je posada u finalnoj utrci pobijedila s vremenom od 6:03.33. Drugo mjesto osvojili su Litvanci s dvije sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Robertu Mansonu i Christopheru Harrisu iz Novog Zelanda.
Kasnije je u finalnoj utrci samaca nastupio i naš drugi predstavnik Damir Martin kojemu je ovo prva sezona kako nastupa u samcu, a u finalu SP-a je bio peti.
Plasmanom u finale, Damir je isto kao i braća Valent i Martin Sinković izborio plasman na OI u Riju iduće godine.

Foto: Press