fbpx

Neutješni roditelji: Anti Pecotiću i Bojanu Jambrošiću veliko hvala!

krunoRoditelji mladića Krunoslava Bošnjaka, koji je prerano napustio ovaj svijet, željeli su da njegovi stihovi ‘Neka to bude meni‘ budu opjevani. Tihu želju tužnih roditelja ispunio je Ante Pecotić koji je radio na novom albumu Bojana Jambrošića. Mladom glazbeniku Ante je pokazao tekst, a Bojan je pjesmu bez razmišljanja otpjevao. Razgovarali smo s neutješnim roditeljima Verom i Slavkom Bošnjak. I na ovaj način, kažu, naš Kruno nikada neće biti zaboravljen.

Scena: Bojan Jambrošić će otpjevati tekst pjesme koji je napisao vaš sin, što to znači za vas?

Prije svega, koristimo ovu iznimnu priliku da se još jednom, ovog puta javno, zahvalimo gospodinu Anti Pecotiću i Bojanu Jambrošiću, kao i svima onima koji su sudjelovali u glazbenom ostvaraju stihova našega sina Krune. U tragediji koja nas je zadesila, 29. rujna 2010., kad je naš Kruno napustio ovaj svijet, naš život pretvorio se u jednu veliku uspomenu koju živimo i živjet ćemo do zadnjih otkucaja naših dana. U potrazi za utjehom, snagom za preživljavanje, ostali smo u krhotinama života gdje pokušavamo uhvatiti svaki trag koji nam je ostavio naš Kruno. On je jako volio život, radovao se svakom novom danu, svakoj zraci sunca, a u krug obitelji, prijatelja uvijek je donosio smijeh, vedrinu i puninu života u očima. Pa kako onda drugačije reći nego da nam ovo što su baš njegovi stihovi pronašli put da ostanu tu zauvijek, znači sve! Jer gdje god ga možemo naći, u slovima, riječima, mislima…nama je to sve!

Vaš sin je bio talentiran za pisanje, recite nam što je pisao, je li bio u bendu…?
Možda bi nam bilo lakše nabrojati područja koja ga nisu zanimala i u kojima se nije okušao. Pisao je tekstove za ‘hip hop’ glazbu koju je sa svojim prijateljem i snimio pod imenom Don Dante i Da Mental da bi kasnije osnovali ‘hip hop’ bend K.L.U.B., čije pjesme su i na mrežnim stranicama. K.L.U.B. je postao glavni osnivač glazbenoga festivala FERAGOSTO JAM koji se svake godine održava početkom kolovoza kod nas u Orahovici. Ove godine je šesti takav festival, a održat će se 2.- 4. kolovoza u sklopu kojega je i Memorijalni turnir u odbojci na pijesku Krunoslav Bošnjak. Među njegovim rukopisima pronašli smo i nedovršeni roman kao i poeziju na hrvatskom i engleskom jeziku među kojima je i bila ova pjesma ‘Neka to bude meni‘. Bio je aktivan na mnogim portalima ifo rumima: sportskim, glazbenim i informatičkim. Svojim tekstovima dopunjavao je stranice Wikipedije, a na YouTubeu ima svoj kanal kojega još uvijek svakodnevno posjećuju i komentiraju da je brojka pregleda dosegla do 1,6 milijuna pregleda.

Scena: Hoćete li još nešto objaviti?
Nije se nikada time hvalio niti isticao svoj poetski duh, ali drago nam je da smo to pronašli i odlučili podijeliti uspomenu na njega pa barem tako napuniti srce novom snagom za još jedan dan. Zahvaljujemo se svima koji su nam to omogućili, a ako bude prilike da se u još nekim njegovim tekstovima prepozna umjetnička vrijednost njegovih riječi i duha, bila bi nam čast da tako i bude.