Stanje u 16 sati: U Hrvatskoj 254 zaraženih virusom Covid-19
By redakcija On 22 ožu., 2020 At 04:10 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

Covid-19, Vili BerošDržavni vrh i Nacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 16.00 sati s najnovijim informacijama o potresu i koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
Premijer Andrej Plenković je apelirao na sve građane da se pridržavaju svih propisanih mjera, jer je borba protiv koronavirusa i dalje u fokusu. Istaknuo je kako je sada osnovna disciplina i odgovornost na svakome od nas pojedinačno.
– Imamo kombinaciju dvije krize. Ukupno imamo 254 pozitivnih osoba virusom Covid-19 u Hrvatskoj. Dvije krize koje su kontradiktorne, epidemiju koja se širi. To je značajno povećanje od jutros. Vodimo računa o razmaku, distanca nas spašava. Apeliram na građane da o tome vode računa. Svi sugrađani čije su kuće oštećene, biti će smješteni u Cvjetnom naselju u studentskom domu. Moramo posebno voditi računa da netko ne strada od posljedica urušavanja krovova i dimnjaka. Apeliram, hodajte što dalje od zgrada da ne bi počeli padati dijelovi. Na telefonski broj koji je objavljen – 0800 8805 – molim da se jave svi koji ne mogu spavati u svojim kućama – rekao je Andrej Plenković.

covid
Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay

comment closed