Velimir Perasović: Utakmica je odrađena pošteno i muški!
Piše: redakcija On 30 srp., 2015 At 02:21 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Slavonski Brod…

Velimir Perasović– Zadovoljan sam ne samo rezultatom, već načinom igre na koji su momci odigrali. Mislim da su to odradili pošteno i muški. Pobjeda je mogla pasti i na stranu Novog Zelanda, ali smatram da smo ju mi zaslužili jer smo tijekom većeg dijela vodili i kontrolirali utakmicu. Dvije tri minute smo odigrali malo lošije, pad koncentracije i fizičke snage je doveo do toga da oni povedu i do toga da imaju tu prednost u zadnjim sekundama koju smo uspjeli anulirati. Igrali smo dobru obranu, imali smo dosta energije i ritma jer igrali smo protiv jedne od reprezentacija koja je bila među osam najboljih na svijetu prošle godine i koju treba respektirati i cijeniti. To je reprezentacija koja je u visokoj fazi priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre i mislim da su daleko ispred nas u ovom momentu. Isto tako, želja i htijenje naših igrača su danas presudili – rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović.
HrvatskaKošarkaška reprezentacija odradila je svoju prvu pripremnu (pokusnu) utakmicu u Slavonskom Brodu. Hrvatska je cijeli susret držala pod kontrolom, sve do 37. minute kad Novozelanđani rade seriju od 7-0, odnosno kad se prednost Hrvatske sa 65:59 istopila i Novi Zeland prelazi u minimalnuo vodstvo 65:66. No, u posljednjim sekundama ove zanimljive utakmice, Rok Stipčević se pretvara u junaka utakmice i pogađa tricu na samom isteku vremena. Hrvatska tako upisuje pobjedu u svojoj prvoj test-utakmici rezultatom 70:68.
Najučinkovitiji u redovima Hrvatske bili su Rok Stipčević koji je pogodio 14 poena, a Roko Leni Ukić i Miro Bilan po 11 poena.
Hrvatska – Novi Zeland 70:68 (20:20, 21:17, 16:9, 13;22)
Hrvatska: Buva 4, Katić 3, Stipčević 14, Siriščević, Sobin 9, Šakić 6, Ukić 11, Ramljak M. 6, Ramljak I. 1, Vrkić 2, Zubčić 3, Bilan 11
Novi Zeland: Te Rangl 5, Bailey 5, Tait, Bartlett, Kenny 2, Vukona 10, C. Webster 19, Abercrombie 6, Wynyard 3, Fotu 9, Loe 9

Foto: Marin Sušić

comment closed