fbpx

Zauvijek skladatelj – Rajko Dujmić

Glazbeno dokumentarna serija Zauvijek skladatelj – Rajko Dujmić

U srijedu, 4. kolovoza 2021. godine na programu HRT – HTV2 u 22.19 sati, na rasporedu je glazbeno-dokumentarna serija Zauvijek skladatelj – Rajko Dujmić.

Rajko Dujmić

Serija, koju je Hrvatsko društvo skladatelja realiziralo u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, sastoji se od 12 dokumentarnih filmova o istaknutim članovima Hrvatskog društva skladatelja.

Serija gledateljima otkriva tajne skladateljskog zanata. Autori raznih generacija i svih glazbenih žanrova koji su svojim stvaralaštvom obilježili glazbeni život u Hrvatskoj i šire, od kraja Drugog svjetskog rata do današnjih dana, otvoreno govore o ljubavima, djetinjstvu, odrastanju, prvim susretima s glazbom, društvenom kontekstu u kojem su stvarali i o tome kako žive danas.

Od alergije na majčino mlijeko, kuhanja s dva metra visokim ocem, pa do skladanja ‘Milene’ ili ‘Košulje plave’, te mnogim drugim pojedinostima iz svojeg života i karijere u emisiji govori veliki Rajko Dujmić (1954. – 2020). Drugi najplodniji hrvatski skladatelj zabavne glazbe govori o ljubavima, inspiraciji, krizama i stvaranju pjesama uz koje su odrastale generacije.

Autor: Toni Volarić
Snimatelji: Alen Horvatić i Davor Kalaica
Montažer: Alen Horvatić
Epizoda (broj): 2.
Epizoda (naslov): Rajko Dujmić

Foto: Press