Zlatko Turkalj dobitnik priznanja za serijal o Dini Dvorniku
By redakcija On 15 lis., 2019 At 05:57 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Primiti priznanje na Nacionalni dan albuma za mene je velika stvar, velika čast, rekao je Zlatko Turkalj

Zlatko Turkalj Turki– Primiti priznanje na Nacionalni dan albuma za mene je velika stvar, velika čast. Tim više jer je riječ o nagradi za album koji je pratio radijski dokumentarni serijal o kralju funka Dini Dvorniku. Posebnost i važnost ovog serijala je u tome što su najbliži suradnici i prijatelji, prvi put s odmakom od 20 i 30 godina, govorili konkretno – bez „celofana” o suradnji s Dinom, atmosferom pod kojom su snimani njegovi albumi, nastanku njegovih najvećih hitova, životnoj krizi, razočaranju i očekivanjima, iskrenom životu za glazbu i pozornicu, jedinstvenom osjećaju za ritam, osebujnoj interpretaciji, o značenju slatkog i kiselog načina sviranja – rekao je Zlatko Turkalj.
Zlatko Turkalj Turki, urednik i voditelj na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2) dobitnik je posebnog priznanja za novinarsko-konceptualni diskografski projekt „Zimzeleno, a novo – Specijal Dino Dvornik”.
Priznanje Zlatku Turkalju dodijelila je direktorica Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) Maja Vidmar Klarić u povodu Nacionalnog dana albuma, na kojem je predstavljeno drugo izdanje knjige priča o albumima Hrvatske diskografske udruge (HDU).
Inače, izdanja koja se nalaze u knjizi albuma neka su od najznačajnijih na domaćoj diskografskoj sceni, a među njima su i albumi Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Daniela Popovića, Mije Dimšić, Vojka V i brojnih drugih.

Foto: Press

comment closed