fbpx

Dinamo opet u Splitu: Biti još bolji nego u srijedu i uzeti tri boda

Zagreb…

Zoran Mamić, Dinamo– Čeka nas drugi dio splitske epizode i kao što sam već rekao i prije Kup utakmice – ova utakmica je za mene važnija. Želimo prikazati dobru igru, ponoviti srijedu i uzeti tri boda – rekao je trener GNK Dinamo Zoran Mamić pa rekao kako Dinamo nema problema s kartonima:
– Nemamo suspendiranih igrača, a što se tiče ozljeda uz dobro poznate teže ozljede imamo i nešto sitnih problema.
Igrači GNK Dinamo u nedjelju igraju novu, ovoga puta prvenstvenu, utakmicu protiv Hajduka na Poljudu. Što se tiče sastava trener je, uz smiješak, odgovorio:
– Sve je moguće – pa nastavio o Hajduku: “Sigurno mogu više od onoga što su pružili u srijedu, ali kao što sam tisuću putu rekao: Dinamo je taj koji, uz sav respekt prema svima, u Hrvatskoj odlučuje. Ako budemo na nivou prvog poluvremena onda će njima opet biti vrlo teško – pa na pitanje je li za nešto ravnopravniji Hajduk u nastavku zaslužan Dinamo ili Hajduk odgovorio: “Mislim da je za to što u nastavku nismo onako dominirali i nizali prilike kao u prvom dijelu kriva lošija naša igra, a ne bolja igra Hajduka.”
Naravno, trener se osvrnuo na nedisciplinu Juniora Fernandesa zbog koje je prebačen u drugu momčad:
– Trenira s B momčadi kao što je pisalo na našoj službenoj stranici. Sve što smo imali za reći na tu temu piše na stranici i ne znam što bih dodao. Napravio je prekršaj koji je to zaslužio i nisam imao izbora. Dokada će biti u B momčadi? Dok ne zasluži drugačije – rekao je trener pa dodao:
– Klub se pokazao izuzetno korektnim i fair kada smo ga kupili dok je bio ozlijeđen što ne bi napravilo puno klubova, ali isto tako treba priznati da je on to zaslužio i donio nam puno toga dobroga; u domaćim natjecanjima i Ligi prvaka. Ipak, on ima specifičan mentalitet s kojim se borimo, ali nekada se jednostavno dođe do zida i mora se reagirati na ovakav način.
Što se tiče je li možda Junior odigrao zadnje minute za Dinamo upravo u srijedu na Poljudu trener je rekao: – To ovisi isključivo o njemu odnosno njegovom ponašanju i angažmanu – pa otkrio kako se igrač već ispričao: – Sigurno mu nije bilo drago zbog svega što se dogodilo, ali vrlo brzo je shvatio što je napravio i jučer se odmah “posuo pepelom” i ispričao.
Naravno, Junior neće konkurirati za sutrašnji ogled:
– Imamo puno kvalitetnih igrača i ne sumnjam da će ga oni koji će igrati odlično zamijeniti. Brekalo? On normalno trenira i konkurira za utakmicu – rekao je za kraj trener.
Nakon konferencije za medije trener je poveo momčad na posljednji trening uoči puta za Split.

Foto: Press