fbpx

Hrvatska mješovita štafeta u Top 10 na Svjetskom kupu

Hrvatska mješovita štafeta

Proteklog vikenda u mađarskom Debrecenu održano je 3. natjecanje Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratke staze.

hrvatska mješovita štafeta

Dok su rezultati u muškoj konkurenciji još jednom pokazali da u ovom sportu nema favorita (uz kanadsku štafetu zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama osvojili su klizači Kine, Mađarske i Koreje), jedno ime dominiralo je u ženskoj konkurenciji. Nizozemka Suzanne Schulting zlatnoj medalji u sve 3 pojedinačne discipline dodala je i zlato u ženskoj štafeti.

Uz novi državni rekord Martina Kolenca u pojedinačnoj disciplini 1000 metara, hrvatska mješovita štafeta osvajanjem 9. mjesta u konkurenciji 20 zemalja ostvarila je svoj najbolji plasman do sada na natjecanjima svjetskog kupa.

Ovim rezultatom hrvatska mješovita štafeta popela se na 13. mjesto ukupnog poretka mješovitih štafeta na svjetskim kupovima.

Uz prikupljanje bodova u pojedinačnim disciplinama za plasman na Zimske olimpijske igre, ovaj ekipni rezultat pokazuje opravdanost pokretanja Crowdfunding kampanje za nastup svih 5-ero hrvatskih reprezentativaca na kvalifikacijskim natjecanjima za ZOI.

Poveznica na Crowdfunding kampanju.

Posljednje natjecanje u ovogodišnjoj seriji svjetskih kupova, ujedno i ključno za plasman na ZOI 2022 u Pekingu, održat će se u nizozemskom Dordrechtu.

Foto: Press