fbpx

Košarkaški savez pristao na sve Fibine zahtjeve

Zagreb…

Hrvatski košarkaški savez je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti;

Košarkaški savezDonesene su sljedeće odluke koje u potpunosti možete vidjeti u pismu upućenom prema FIBA Europe:
1. Hrvatski košarkaški savez podržava FIBA/FIBA Europe kao krovne košarkaške organizacije jer je jedino i njihova članica. HKS je uvijek poštovao i uvijek će poštovati FIBA/FIBA Europe pravila i pravilnike te je tako učinjeno i u ovom slučaju.
2. HKS nije vlasnik, niti dioničar niti ima ikakav utjecaj na odlučivanje u ABA ligi.
3. HKS povlači priznanje ABA lige sve dok svoje djelovanje ne uskladi s pravilima FIBA/FIBA Europe. Ovisno o ishodu navedenog, Hrvatski košarkaški savez će donijeti odluku da li i koji klubovi će nastupiti u ABA ligi u sezoni 2016/17.
4. Ukoliko hrvatski klubovi budu sudjelovali u Eurocupu u sezoni 2016/17, Hrvatski košarkaški savez će im izreći sankcije u skladu s pravilnicima HKS-a.
5. Hrvatski košarkaški savez sugerira FIBA/FIBA Europe da pronađe način na koji bi nacionalni savezi čiji su klubovi sudionici ABA Lige mogli sudjelovati u odlučivanju u ABA Ligi. Tako bi savezi mogli utjecati na sustav i kalendar natjecanja ABA lige, a koji bi bili usklađeni s nacionalnim prvenstvima. Na taj način bi i interesi FIBA-e/FIBA Europe bili bolje zastupljeni.
Hrvatski košarkaški savez podržava i uvijek će podržavati napore FIBA/FIBA Europe da uvede red u europska klupska natjecanja, kao što podržava i pokretanje novog europskog klupskog natjecanja vrhunske razine – FIBA Champions lige – Hrvatski košarkaški savez.

Foto: Press