fbpx

Serija Istrage pod Watzmannom od srijede na malim ekranima

Istrage pod Watzmannom

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 10. studenog 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15.55 sati počinje s prikazivanjem serije Istrage pod Watzmannom.

Istrage pod Watzmannom

Serija Istrage pod Watzmannom o inspektoru Benediktu Beisslu koji sa suprugom Elisabeth i kćerima Johannom, Marijom i Evom živi u Berchtesgadenu. Postaju je vodio gotovo sam, a onda je dobio novog kolegu Jerryja Paulsena koji se iz Hamburga preselio na jug.

Istrage pod Watzmannom

Obojicu podupire Max Ruffer, koji nije samo policajac, nego iz hobija i svira u bendu.

Između Benedikta i Jerryja se nesuglasice i sitne svađe ne javljaju samo zbog Jerryjeve otvorenosti i modernih metoda istraživanja, nego i zbog činjenice da je Jerry dečko Beisslove kćeri Johanne.

Dvojica inspektora moraju u svakoj epizodi riješiti jedno ubojstvo. Starosjedilac Beissl često poznaje i žrtve, njihovu okolinu, i potencijalne počinitelje.

Serija Istrage pod Watzmannom je dobila naziv prema planinskom lancu Watzmannu koji se nalazi u Bavarskim Alpama, a samim time i u neposrednoj blizini mjesta radnje. Watzmann je vidljiv u mnogim kadrovima serije.

U uvodnoj epizodi seljaka Josefa Lahrera spasila je gorska služba u planinama. Svjedok tvrdi da je netko starca htio baciti s litice. Boluje od demencije te živi s kćeri Sophie i unukom Christianom na propalom imanju. Je li ga se vlastita obitelj iz očaja htjela riješiti? Ili iza napada stoje imućni seljak Veit Wieland i njegov sin Ferdinand kojima Josef duguje mnogo novca?

Foto: Press