fbpx

Nova sezona – Zakon i red: Odjel za žrtve na malim ekranima

Zagreb….

Zakon i redGledatelji Hrvatske radiotelevizije (HRT) od utorka su mogli prvi pogledati 17. sezonu televizijske dramske serije Zakon i red: Odjel za žrtve, koju je osmislio Emmyjem nagrađeni producent Dick Wolf. Radnja te napete i emocijama nabijene serije iz NBC-jeve franšize Zakon i red prati detektive njujorškoga Odjela za žrtve, koji istražuju seksualne zločine. Riječ je o jednoj od najdugovječnijih televizijskih serija koja je osvojila brojne nagrade. Godine 2015. osvojila je nagradu zaklade Imagen za najbolju seriju u udarnome terminu, i to na temelju pozitivnoga prikaza Hispanoamerikanaca u medijima, a 2012. je ovjenčana nagradom NAACP Image za najbolju dramsku seriju. U kategoriji najboljega glumca nagradu je 2002. godine dobio Ice T, a u kategoriji najboljega sporednog glumca 2010. godine Delroy Lindo.
Zakon i redZakon i red svjetski je poznata franšiza koju su producirali Wolf Films i Universal Television, a do današnjega ju je dana otkupilo više od 250 televizijskih kuća diljem svijeta. U prvome nastavku nove sezone detektivi Odjela za žrtve vraćaju se na dobro im poznato mjesto zločina, na plažu gdje je serijski ubojica Gregory Yates, kojega tumači Dallas Roberts, zakopao svoje mnogobrojne žrtve. Nakon što more izbaci još jedno truplo, detektivka Rollins pokušava navesti Yatesa da prizna zločin, ali podatci koje joj on otkrije iz temelja uzdrmaju cijelu policijsku upravu. Unatoč tomu što joj nedostaje ljudi, narednica Benson mora odlučiti vrijedi li te navode istražiti ili je ipak samo riječ o još jednoj vještoj manipulaciji.
Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) novu sezonu televizijske serije Zakon i red: Odjel za žrtve gledatelji mogu pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press