fbpx

Ženska priča: Jelena Veljača i Aleksandra Orlić!

Književna večer…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ženska priča, Jelena VeljačaOdržana je još jedna književna večer. Gošće su bile Jelena Veljača, svestrana, talentirana glumica, scenaristica i producentica, i novinarka zaljubljena u fotografiju i umjetnost Aleksandra Orlić.
Aleksandra OrlićVečer Ženske priče u prepunom Bookcaffeu otvorila je Aleksandra Orlić, mlada novinarka i spisateljica, koja je svojom neposrednošću i šarmom osvojila publiku, a nakon čitanja odlomka iz svog romana Bio jednom kraj stekla i nove čitatelje. Od odrastanja na otoku djetinjstva, Malom Lošinju, preko studentskih dana u gradu u kojem će tragati za inspiracijom za svoje dvije velike ljubavi, fotografijom i pisanjem, do prve knjige i novinarskog posla u Cosmopolitanu, Aleksandra je uvijek s jednakom strašću prema umjetnosti uživala u svemu što je radila. Publika je s velikim pljeskom nagradila odlomak iz prvog romana, a s jednakim nestrpljenjem očekuje njen novi roman koji uskoro izlazi te izložbu fotografija. Aleksandra za sebe kaže da je zaljubljena u fotografiju, a vara je s pisanjem, a njena publika u svemu što radi prepoznaje tu ljubav.
Jelena VeljačaJelena Veljača, glumica, scenaristica, spisateljica, producentica, talentirana mlada žena s velikom strašću prema poslu i životu, popularnost je stekla kao glumica, no svoju je profesionalnu karijeru čvrsto pozicionirala i dokazala svoj talent prema pisanju i kao scenaristica i producentica hrvatskih sapunica: Obični ljudi, Zakon ljubavi, Ponos Ratkajevih, Zora dubrovačka, Larin izbor i Stella. Autoritet u vođenju produkcije stekla je znanjem i profesionalnošću, a uvijek je spremna prihvatiti savjet starijih kolega. Ljubav prema pisanju dovela ju je do redovnih, tjednih kolumni u dnevnim novinama. Jelena je publiku osvojila djetinjom neposrednošću, britkim i duhovitim odgovorima na pitanja o braku, ljubavi i odrastanju, a sjajnu, nedavno objavljenu kolumnu Nacionalizam, pročitala je mlada glumica, Jelenina kolegica Lana Helena Hulenić.

Foto: Press