fbpx

Zoran Žgaljardić: Povećavaju li Hrvatice stražnjice?

Kolumna…

Piše: doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić

Zoran ŽgaljardićZoran ŽgaljardićPovećanje stražnjica dugo vremena je bila tabu tema, je li to vezano samo za Brazil i Južnu Ameriku ili se europski kulturološko – estetski trendovi  mijenjaju? Postavlja se pitanje zbog čega napraviti taj zahvat? Odgovor je zbog same veličine stražnjice, profilnog  izgleda srednje trećine tijela tj. cjelokupnog izgleda. Brazilian buttocks je popularan termin kod povećanja stražnjica u estetskoj kirurgiji i nastao je s povećanjem stražnjica mašću kad se radi liposukcija tijela s  istovremenim transferom masti u stražnjicu, čime se cjelokupne proporcije tijela dovode u sklad. No što ćemo napraviti kad se radi o mršavim osobama s atrofičnim gluteusima i bez potkožne masti? Sasvim sigurno u tim situacijama nije indiciran transfer masnog tkiva jer ga nemamo! U obzir dolazi gluteoplastika silikonskim implantatima koji su slični onima koji se postavljaju u grudi, i  drugi koji su napravljeni od solidnog silikona.

Zoran Žgaljardić

Zahvat se radi u općoj  ili spinalnoj anesteziji, a implantat se postavlja ispod mišića. Oporavak je bezbolan, ali je zahtjevan jer je postoperativno potrebno 3 tjedna do dva mjeseca ležati potrbuške.
Zoran ŽgaljardićIskustva klijenata na kraju priče su pozitivna jer opuštena stražnjica u odnosu na lijepo oblikovanu stražnjicu pruža osobi zadovoljstvo vlastitim odrazom u ogledalom za kojim su prije težili.
Unatoč nekim predrasudama, atraktivnija stražnjica daje tijelu ljepše proporcije. Takva stražnjica niti na dodir ne izgleda ‘umjetno’ već prirodno i skladno.

Piše: doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić