fbpx

Zrinka Cvitešić proglašena ambasadoricom Mediteranskog dana obale

Split…

Nažalost, uz sve ove ratove koji se događaju i koji su strašni i glupi, paralelno se vodi još jedan: rat čovjeka protiv prirode, kazala je Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić– Kad sam prvi put došla na Brač, mještani su me pitali znam li koja je razlika između vinograda i maslinika. Kad sam odgovorila da ne znam, pojasnili su mi kako je vinograd kao žena: iziskuje puno brige, a ako se ne trudiš – ode ća. Maslinik je kao majka: ne moraš se puno truditi ni dolaziti često, ali te ona ipak čeka. Tako bismo se trebali ponašati i prema Mediteranu: što manje uplitati svoje želje i apetite te ne prisvajati ono što nije naše – izjavila je Zrinka Cvitešić.
Na središnjoj proslavi obilježavanja Mediteranskog dana obale i četrdesetog rođendana Centra za upravljanje obalom (PAP/RAC), održanoj danas u Galeriji umjetnina u Splitu, glumica Zrinka Cvitešić proglašena je ambasadoricom Mediteranskog dana obale. Plaketu počasne ambasadorice, u nazočnosti brojnih sudionika međunarodnog skupa o novim razvojnim izazovima na Mediteranu, dodijelila joj je Željka Škaričić, ravnateljica ureda PAP/RAC u Splitu koji ove godine obilježava i 40. obljetnicu djelovanja. Gđa. Škaričić je naglasila kako je Cvitešić ne samo iznimna i nagrađivana glumica, već i ponosna vlasnica maslinika na Braču, koja se 2016. i 2017. godine okitila brončanom i srebrnom medaljom za maslinovo ulje izvrsne kvalitete.
Zrinka CvitešićZrinka Cvitešić prisjetila se i 2010. godine, kada je na Filmskom festivalu u Egiptu osvojila nagradu za najbolju glumicu iz mediteranskih zemalja. Istaknula je i da je imala sreću posjetiti dosta zemalja na Mediteranu i iznimna joj je čast biti ambasadorica tolike ljepote sazdane od posebnosti i raznolikosti.
– Nažalost, uz sve ove ratove koji se događaju i koji su strašni i glupi, paralelno se vodi još jedan: rat čovjeka protiv prirode – kazala je Zrinka Cvitešić te naglasila kako je vrlo važno ponovno se prisjetiti značenja riječi ‘mjera’.
Baš kao i sve one prethodne, glumačke nagrade, među kojima je i jedno od najznačajnijih britanskih priznanja – nagrada Olivier, Zrinka Cvitešić bez sumnje će ponosno ponijeti i najnoviju titulu – počasne ambasadorice obala Mediterana.

Foto: Press