fbpx

Puls: Priče iz splitskog COVID odjela

Prvi ovogodišnji Puls

Prvi ovogodišnji HTV-ov magazin Puls nastavlja s novim i zanimljivim pričama. U četvrtak 13. siječnja 2022. godine na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u 21.00 sat pogledajte:

Puls

Već dvije godine bore se s epidemijom. U međuvremenu su se suočili s otporima cijepljenju, nepovjerenjem u njihovo znanje, blagdanskim okupljanjima kao da virusa nema, eksplozijom omikrona.

Novinarka Karmen Šore pitala je petero splitskih anesteziologa intenzivista, koji su na COVID odjelu od prvoga dana, kako se nose sa svim što ih je snašlo.

Prazni pogoni jedino su što je ostalo od mnogih ugašenih i zaboravljenih industrijskih divova u Hrvatskoj. A nekada su od njih živjele mnogobrojne obitelji, cijeli gradovi. Tanja Kanceljak donosi priču o jednom od njih – daruvarskom Dalitu. Sjećanja i ponos na dane slave čuvaju još samo fotografije i bivši radnici.

Martina Validžić razgalit će vam dušu pričom o Osmom putniku, kultnom splitskom heavy metal bendu, koji proživljava drugu mladost. U biti je to priča o prijateljstvu, neraskidivim vezama i uzajamnoj podršci. Bend je samo dobra nuspojava brojne i zanimljive ekipe koja je imala sreće naći srodne duše.

Urednica projekta Puls je Maja Tokić, voditeljica i urednica emisije je Morana Kasapović.

Foto: Press arhiva ilustracija