fbpx

SP Portugal: Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva

Portugal…

Hrvatska malonogometna reprezentacija utakmicu osmine finala igra u petak

Hrvatska– Drago mi je da skupili glave, da smo uspjeli pobijediti Njemačku, a sada i Indiju. Ta nam je pobjeda trebala za prolaz skupine i hvala Bogu, pobijedili smo – izjavio je odmah nakon susreta Matija Stepić, koji je protiv Indije po prvi put izašao na travnjak prepunog stadiona u centru Lisabona.
Hrvatska malonogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Lisabonu. Nakon neočekivanog poraza od Angole u prvoj utakmici koja im je bila i svojevrstan šok, naši reprezentativci s 2:0 u drugoj utakmicu slavili su nad Njemačkom, dok su u posljednjoj utakmici u skupini s visokim rezultatom 8:1 bili su bolji od reprezentacije Indije.
– Najvažnije je da smo prošli dalje i da smo se riješili neizvjesnosti. Lisabon je čudesan i ogroman grad, ljudi su ljubazni, publika je sjajna i stvarno je odlično biti ovdje – dodao je Marin Krajina.
Hrvatsku u osmini finala dočekuju Oman, Poljska ili Slovenija, no naši igrači kažu da ne strepe ni od koga.
– Svejedno nam je s kim ćemo igrati u osmini finala. Ako budemo na dobroj razini, a mislim da budemo, protivničke momčadi trebaju nas se bojati, a ne mi njih – kazao je Matija Stepić.
Hrvatska– Mi smo spremni. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i mislim da bi mogli daleko dogurati – optimističan je bio jedan od vratara Marin Maglica.
Na lijepo popunjenom stadionu na glavnom lisabonskom trgu našlo se i nešto hrvatskih navijača, što je dodatno oduševilo, ali i motiviralo naše reprezentativce. A među onima koji su došli dati podršku hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji bio je i Filip Krovinović, koji je ispratio susrete s Njemačkom i Indijom.
– U gradu na kraju Europe gotovo je nemoguće sresti Hrvata. Sjajno je što imamo podršku s tribina, a pogotovo od Filipa Krovinovića za kojeg znamo kakav je igrač, igra u Benfici, tako da nam to samo može biti na ponos – nadodao je vratar Marin Maglica.
Hrvatska utakmicu osmine finala igra u petak, u 11.05 sati ili 13.15 sati po hrvatskom vremenu, a protivnik će biti poznat večeras nakon što svoje utakmice odigraju Njemačka i Angola te Slovenija i Oman.

Foto: Press