Ana Đerek, Tin Srbić i Filip Ude u finalu na Svjetskom kupu!
By redakcija On 15 ožu., 2019 At 03:01 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Svjetski kup…

Tri hrvatska finala na Svjetskom kupu u Bakuu – Ana Đerek, Tin Srbić i Filip Ude!

Ana ĐerekHrvatski gimnastičari Ana Đerek, Tin Srbić i Filip Ude plasirali su se u finala Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu nakon što su ostvarili odlične rezultate u današnjim kvalifikacijama svojih najjačih sprava.
Prvo ovosezonsko finale na svom prvom kupu u 2019. godini danas je izborila Ana Đerek. Đerek je u kvalifikacijama partera zauzela osmo mjesto s ocjenom 12.833 te će se u nedjelju boriti za odličja Svjetskog kupa na kojemu je prošle godine osvojila zlato. Prva je na parteru bila Talijanka Lara Mori (13.633). Na drugo se mjesto pozicionirala Amerikanka Jade Carey (13.600), dok je treća bila još jedna Talijanka – Vanessa Ferrari (13.533). Ana Đerek nastupila je i u kvalifikacijama grede gdje se plasirala na 12. mjesto (11.700).
Tin Srbic– Parterom sam posebno zadovoljna jer je, eto, prvo natjecanje, a malo sam i bolesna. Ovdje je stvarno jaka konkurencija, a uspjela sam ući u finale, i to kao 8., što je meni osobno i najslađe! Super sam zadovoljna i s gredom čak, na kojoj sam, iako sam pala, 12. – rekla je nakon kvalifikacija Ana Đerek.
Svoje drugo finale ove sezone izborio je ponajbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić. Tin je u kvalifikacijama preče osvojio visokih 14.400 bodova te zauzeo drugu poziciju. Prvi je bio Japanac Hidetaka Miyachi (14.566), dok se iza Tina, na trećem mjestu, pozicionirao Australac Mitchell Morgans (14.233).
Preču je u Bakuu radio i naš, ponajprije konjaš, Filip Ude koji je zaradio 12.366 bodova te natjecanje na toj spravi završio kao 21. Za dobre vijesti zaslužna je njegova najjača sprava – konj s hvataljkama, na kojemu je Filip ostvario četvrti rezultat te se s ocjenom 14.566 plasirao u finale.
Filip Ude– S konjem sam danas super zadovoljan! Napravio sam malo slabiju vježbu nego što sam planirao, borio sam se i nekako mi je bilo dosta teško… Kao da sam „čupao“ sve elemente. Na kraju sam uspio super napraviti cijelu vježbu, što je stvarno super i moram biti zadovoljan. U finalu mislim da ću raditi 6.0, 6.1 vježbu, bez Busnarija, i očekujem, a i želim samo da vježbu napravim od početka do kraja – osvrnuo se Filip Ude na kvalifikacije, ali i najavio nedjeljno finale
Naš drugi konjaš Robert Seligman ovoga je puta bio nešto dalje od finala. Robert je za svoju vježbu dobio ocjenu 12.900, što je danas bilo dovoljno za 22. mjesto. Prvo mjesto ove discipline osvojio je Japanac Kaito Imabayashi (14.866), drugo Švicarac Oliver Hegi (14.708), a treće Iranac Saeedreza Keikha (14.700).
Sva tri hrvatska finala Svjetskog kupa u Bakuu na rasporedu su u nedjelju.

Foto: Press

comment closed