Novinarka razotkrila mrežu prevaranata!
Piše: redakcija On 8 ruj., 2016 At 09:40 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Provjereno…

Novinarka Maja Medaković– Namame ih na navodni kompletan liječnički pregled, a unaprijed već pripreme lažne nalaze – doznaje novinarka Maja od bivšeg zaposlenika, koji je i sam sudjelovao u prevarama građana.
U novoj epizodi emisije Provjereno koja je na programa večeras, novinarka Maja Medaković donosi priču i razotkriva mrežu prevaranata. Predstavljaju se kao tvrtka koja u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje obavlja besplatne medicinske preglede građana, što zapravo koriste kao paravan za prodaju medicinskih proizvoda. Meta su im uglavnom lakovjerne i osobe starije životne dobi.
– Taj osjećaj kad se vraćaš kući, kad znaš da si prevario toliko i toliko osoba. Svi te forsiraju da još i više radiš i nakon tolike strke tamo da što više, što više radiš ti postaješ sretan kada ti osobu namamiš na taj pregled, a zapravo im samo štetu radiš – kaže bivši zaposlenik.
Maja Medaković ubacila se na sastanak na koji se inače ulazi samo ukoliko vas prethodno pozovu i dodijele vam kod. Predavači, obučeni u bijele kute kako bi odavali dojam liječnika te tako pridobili povjerenje građana zapravo su telefonisti, ljudi srednje stručne spreme, odnosno prodavači.
– Jer, cilj cijele predstave je zaplašiti građane kako bi ih namamili da kupe madrac, jastuk ili neke medicinske uređaje, proizvode koji stoje nekoliko tisuća kuna, a za koje tvrde da se koriste na zagrebačkom Rebru. Ali, novinarka Maja Medaković tog im je dana pomrsila planove – poručuju iz Provjerenog.

Foto: Press

comment closed