fbpx

Sve je spremno za 191. Samoborski fašnik

Samobor…

U subotu 18. veljače u 13.00 sati predviđeno je i službeno otvorenje 191. Samoborskog fašnika, dolazak povorke, Sudar Percussion Ensemble, predaja ključeva i proglašenje Slobodne Fašničke Republike

Samoborski fašnikSve je spremno za 191. izdanje Samoborskog fašnika, koji će se od 17. do 28. veljače 2017. godine održavati na samoborskim ulicama i ponovo se prepustiti nezaboravnim kolonama maskiranih likova. Na pet zabavnih lokacija, Trgu Fašničkih velikana, Taboru mjesnih odbora, SRAKAfestu (Trg Srakinih mališana), u kino dvorani i na klizalištu pripremljen je program koji će bez sumnje oduševiti sve posjetitelje i još jednom istaknuti Samoborski fašnik kao mjesto najbolje zabave i neponovljivih maskiranih uspomena. Najpoznatiji samoborski likovi Sraka, Princ, Fiškal i Sudec s nestrpljenjem čekaju da preuzmu vlast, da predstave svoju Fašničku republiku i u 12 dana uživaju u slobodi svojih maskiranih odluka. Trg Fašničkih velikana oživjet će 17. veljače u 18 sati s nastupom benda Rockfeleri, pa slijedi Srednjoškolski fašnik, izbor najboljih maski, a sve će kulminirati u 20 sati, velikim koncertom grupe Colonia na glavnoj fašničkoj pozornici.
Samoborski fašnikSubota 18. veljače već od ranoga jutra, od 10 sati donosi nastup dječjih gostujućih grupa koje će se predstaviti svojim programima za najmlađe i ponovo naglasiti koliko je Dječji fašnik važan za Fašničku republiku i cjelokupan program koji će se održavati u sklopu 191. Samoborskog fašnika. Bit će tu i JumpingClay radionice, dječje predstave i radionice u organizaciji Laboratorija zabave, predstave Udruge Antuntun, nastup Mate Grgata i Klape Cromatica, ali i prikazivanje filma Lego Movie koji najmlađi sigurno neće željeti propustiti.
U subotu u 13.00 sati na glavnoj fašničkoj pozornici održat će se i službeno otvorenje 191. Samoborskog fašnika, dolazak povorke, SUDAR Percussion Ensemble, predaja ključeva i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Bogati subotnji program obilježit će se i revijalnom utakmicom između IHK Munje Novi Zagreb i KHL Srake koja će se održati u 15 sati na Klizalištu (bivša vojarna Taborec) te Metlobojom, hokejom s metlama i Kraflingom, boćanjem s demižonima također na klizalištu s početkom u 15:30 sati. Nakon sportskih aktivnosti glavnu pozornicu okupirat će plesni studio Bailatino sa svojim plesnim showom, nakon kojih slijedi nastup Stand up komičara iz Studia smijeha, nastup glazbenih bendova, izbor maski i kao finale subotnjeg programa uz nastup grupe Psihomodo pop powered by Arena Centar.
Samoborski fašnikTo je samo mali dio bogatog programa koje je za sve svoje posjetitelje pripremio 191. Samoborski fašnik. Na Samoborski fašnik i to na velika vrata vraća se i Fašnička putovnica, koja će se od 17. veljače moći besplatno preuzeti u uredu Turističke zajednice te u još 17 samoborskih ugostiteljskih objekata koji su dio ove velike i lijepe samoborske priče. Fašnička putovnica donosi i posebnu nagradnu priču, pa će svi koji skupe 13 žigova prilikom konzumacije jela i pića imati priliku sudjelovati u velikoj nagradnoj igri i možda još veseliji napustiti Fašničku republiku.
U sklopu Samoborskog fašnika već tradicionalno sudjelovat će 8 mjesnih odbora, više od 2500 djece samoborskih škola i vrtića i velike povorke maskiranih posjetitelja koji Samoboru uvijek daju posebnu draž. Subote i nedjelje rezervirane su za one najmlađe, kada će se održavati dječji programi i na glavnoj fašničkoj pozornici u jutarnjim satima , ali i u Maloj dvorani Galerije Prica gdje su za najmlađe organizirane besplatne radionice te nezaboravne dječje predstave.
Samoborski fašnik priprema još niz događanja poput SRAKOTRKA u suradnji s OK Japetić sa startom na Trgu Srakinih mališana, povorku mjesnih odbora koji će također privući ljubitelje maskiranja, bit će tu i izbor najboljih maski, u suradnji s Hrvatskom poštom tražit će se i najbolja i najljepša razglednica Dječjeg fašnika, a organizatori najavljuju još veliki broj iznenađenja, što je najbolja pozivnica svima da budu gosti, nezaboravnog, 191. Samoborskog fašnika.

Foto: Press – Martina Kenji