fbpx

Akcija Trešnjevka se budi!

Mapiranje Trešnjevke – Trešnjevka se budi

Trešnjevka se budi! je najvažnija ovogodišnja akcija projekta Mapiranje Trešnjevke (koji djeluje u okviru Centra za kulturu Trešnjevka), a najveći dio aktivnosti održat će se u subotu, 12. lipnja 2021. od 8 do 21 sat kada će se na cijelom prostoru Tratinske i Ozaljske odigravati različiti besplatni programi koje će uz organizatore dijelom pripremiti sami stanovnici ulica i njihove najbliže okolice.

Tresnjevka

Aktivnosti unutar te akcije koncentrirane su na prostor Tratinske i Ozaljske ulice u cijeloj njihovoj dužini, od Savske ceste pa do Remize. Osnovna ideja te akcije je oživljavanje tog poteza željom i naporima samih građana, svih vas i nas koji tu živimo, radimo ili smo na neki drugi način prisutni u njima u našoj svakodnevici.

Trešnjevka

Toga dana ćemo na većem broju punktova održati kulturni program različitih sadržaja (glazbene izvedbe, radionice, intervencije, izložbe), a u njega ćemo uključiti i same stanare i sve one koji u ulici rade ili se u njoj zateknu. Želja nam je potaknuti korisnike lokala da toga dana građanima ponude drugačiji ugođaj kupnje, uz prigodnu dekoraciju i posebne ponude. Isto tako, u neke od lokala koji nisu trenutno aktivni, unijet ćemo sadržaj te ih na taj način oživjeti makar na jedan dan. Stanare pozivamo da se pridruže programu kao gledatelji (ili čak i učesnici!), a i da daju svoj doprinos istraživanju povijesti ulice koje se odvija tijekom cijele 2021. godine.

Neki od izvođača su Zagrebački orkestar ZET-a, stand up komičar Goran Vinčić Vinča i suradnici, Joe i Lela Kaplowitz s polaznicima Cekateovih muzičkih tečajeva, članovi Plesnog studija Nicolas, Mane Mei, ulični cirkuski teatar Cirkpozor, itd. S različitim aktivnostima u programu će toga dana sudjelovati i Tehnički muzej Nikola Tesla, Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović, Hrvatsko likovno društvo, Ljubica Lovrenčić i grupa autora s izložbom keramike, NAT-Iva shiatsu centar, Biljkoborci, Karibu Kaaawa coffee shop, udruga Zamah, Centar za civilne inicijative (CCI), Lutajuća knjiga, udruga Fajter, udruga Radiator, BLOK kustoski kolektiv (Muzej susjedstva Trešnjevka), DVD Trešnjevka, Iva Ćaleta Pleša, studenti kolegija “Umjetnost u javnom prostoru” s akcijom “Grad na drugi pogled” s mentoricom Tanjom Vujasinović, grupa fotografa Krenimo, caffe Bicikl, itd.

Foto: Press