fbpx

Premijera: Jedan čovjek, dva šefa Radovana Marčića

HNK u Osijeku…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Premijera– Odlično je bilo ovdje raditi sve dana proba s meni novim i malo poznatim glumcima. Doduše, znao sam ja njih i od prije, ali tek sad sam imao priliku i odraditi s njima odličan posao. Jedino sam do sada znao glumicu Anitu Schmidt. Ekipa je odlična, puna ideja, tako da smo se vrlo brzo upotpunili. Vrlo rano smo napravili stil i kostur same komedije tako da je kasnije što je vrijeme odmicalo, sve išlo lagano svojim tokom – rekao je redatelj predstave za portal Scena.hr Radovan Marčić.
U svečanoj prostoriji HNK u Osijeku održana je press konferencija ususret premijeri komedije Richarda Beana Jedan čovjek, dva šefa, režija Radovan Marčić, koja će premijerno biti prikazana u HNK U Osijeku u četvrtak 16. lipnja 2016. godine s početkom u 20,30 sati. Predstava je na rasporedu i 17.lipnja te 18. lipnja s početkom u 20,30 sati.
PremijeraKomedija ‘Jedan čovjek, dva šefa’ nastala je prema djelu Carla Goldonija ‘Sluga dvaju gospodara’ sa songovima Granta Oldinga, te će osječka publika upravo ovim dijelom završiti i svoj repertoar do jesenske stanke.
– Mogu vam reći da ovo nije bio nimalo lak posao i nije baš jednostavno bilo povezati sve elemente, ali upornim radom to smo uspjeli, a uz to sve ukombinirati i glazbu uživo. Iskoristio bih priliku zahvaliti se cijelom ansamblu, Red Roostersima, glumcima, Premijeraintendantu i svim djelatnicima kazališta na ukazanom povjerenju koje sam dobio. A posebna zahvala ide scenskom dijelu Davoru Molnaru koji je odradio vrhunski posao i slobodno mogu reći da će ovo biti i njegova premijera. Jedino na kraju još vam mogu reći da jako volim Osijek i Baranju te da često boravim ovdje i jako me žalosti što je ovo sve više napušten grad – ispričao je za portal Scena.hr Radovan Marčić.

Prijevod Ivana Šojat
Redatelj Radovan Marčić
Scenograf Davor Molnar
Kostimografkinja Danica Dedijer
Scenski pokret Mladen Vasary
Oblikovatelj svjetla Tomislav Kobia
Prepjev songova Dražen Bratulić

OSOBE
CHARLIE (PATAK) CLENCH Aleksandar Bogdanović
PAULINE CLENCH, njegova kći Antonija Pintarić
HARRY DANGLE, odvjetnik premazan svim mastima Mario Rade
ALAN, Dangleov sin Aljoša Čepl
DOLLY, Clenchova zaposlenica Anita Schmidt
LLOYD BOATENG, Clenchov prijatelj Ivan Ćaćić
FRANCIS Draško Zidar
RACHEL CRABBE, prvi gospodar Matea Grabić
STANLEY STUBBERS, drugi gospodar Duško Modrinić
ALFIE Miroslav Čabraja
GERETH Antonio Jakupčević
CRISTIN BAYER Dina Vojnović
TAKSIST Eduard Srčnik
STARICA Zrinka Stilinović
RED ROOSTERS
Ljudevit Laušin, Josip Horvat, Luka Kolak, Marijan Gašparović

Korepetitor Igor Valeri
Inspicijent Eduard Srčnik
Šaptačica Zrinka Stilinović
V. d. upravitelja Tehnike Davor Molnar
Voditeljica maskersko-vlasuljarske radionice Julka Seginj
Voditelj pozornice Mato Ivić
Voditelj rasvjete Tomislav Kobia
Voditelj tona Davorin Toth
Slikar izvođač Leon Landeka
Dekor i scenska oprema izrađeni u radionici HNK pod vodstvom Željka Jurića. Kostimi izrađeni u krojačkoj radionici HNK pod vodstvom Zvonka Majdiša.

Foto: HNK u Osijeku