fbpx

Grupa TNT i Alan Ford gostuje u Puli

INK Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

!!! Predstava je otkazana !!! javili su priopćenjem dana 24. ožujka iz INK GK Pula

Alan FordDanas, 24.ožujka 2017. godine s početkom u 20.00 sati, na programu INK Gradskog kazališta Pula je gostovanje koprodukcije Gledališča Koper, Slovenija i Kamernog teatra 55 s predstavom Alan Ford.
Godine 1969. u Italiji je izašao prvi broj stripa Alan Ford koji je sredinom sedamdesetih godina prošloga stoljeća u izvrsnom prijevodu i prilagodbi Nenada Brixyja postao iznimno omiljen u nekadašnjoj Jugoslaviji. Popularnost stripa ne može se pripisati samo neobičnim, crnohumornim i sarkastičnim zgodama glavnih likova u Grupi TNT koja djelujući iz baze, iz zapuštene njujorške cvjećarne, spašava svijet od zločinaca, nego i njegovoj osebujnoj kritici svakoga korumpiranog totalitarnoga i autoritativnoga birokratskog sustava bez obzira na njegov predznak.
Najnovija kazališna predstava iz pera splitskoga novinara i književnika Predraga Lucića (1964.) junake stripa smješta u Kopar i Žusternu, gdje skupina pokušava voditi trgovinu bodljikave žice koja ih dovodi do idrijskoga rudnika, trgovine s imigrantima i europske trojke. Aktualno uprizorenje zasigurno jamči satiričan odnos prema svijetu koji nas okružuje.
Beogradski redatelj Kokan Mladenović susreće se s junacima iz stripa Alana Forda po drugi put. Možda zbog toga što u Alanu Fordu prepoznaje standardnu renesansnu commediu dell’arte, a u likovima stripa tipične karaktere commedie dell’arte. Zasigurno je riječ o satiričnoj i vrlo aktualnoj predstavi, u kojoj se njezini junaci ne nalaze u New Yorku, nego u Kopru.

AUTOR: Predrag Lucić
REDATELJ: Kokan Mladenović
IGRAJU: Aleš Valič, Armin Omerović, Davor Golubović, Rok Matek, Mirsad Tuka, Gorazd Žilavec, Igor Štamulak, Anđela Kusić, Elma Jugović

Foto: Press