fbpx

Sonja Tarokić na Torino Filmu osvojila 40 tisuća eura

Lab Meeting…

Sonja TarokićTorino Film Lab podupire prve i druge filmove mladih redatelja, a ove godine produkcijsku potporu dobila je Sonja Tarokić za svoj prvi dugometražni igrani film Zbornica. Torino Film Lab Meeting održao se od 23. do 25. studenog 2016. godine u sklopu Torino Film Festivala i okupio je više od 300 filmaša iz cijelog svijeta. Predstavljeno je devet projekata u završnim fazama razvoja.
Svake godine međunarodni žiri dodjeljuje produkcijske nagrade čija je svrha potpora završavanju filma. Novčana nagrada od 40.000 eura dodjeljuje se nakon ocjenjivanja scenarija, budžeta, financijskog i produkcijskog plana i javnog prezentiranja projekta. Žiri se također osobno sastaje s redateljem i producentom filma.
Žiri se mijenja svake godine, a ovogodišnji članovi bili su Alberto Barbera (Italija), umjetnički direktor Filmskog festivala u Veneciji, Moina Chokri (Kanada), glumica i redateljica, Hanaa Issa (Libanon/Kanada), direktorica za strategiju i razvoj Filmskog institura u Dohi, Oscar Ruiz (Kolumbija), redatelj i producent i Jožko Rutar (Slovenija), producent.
Uz Zbornicu, druge dvije ravnopavne nagrade (u iznosu od 40.000 eura) otišle su filmovima Gost (L’ospite) u režiji Duccia Chiarinija (Italija, Francuska, Švicarska) i Sirotište (The Orphanage) redateljice Shahrbanoo Sadat (Danska, Afganistan, Poljska).

Foto: Press