fbpx

Zagreb: Alexandra Trusova obranila naslov svjetske juniorske prvakinje

Ledena dvorana…

Alexandra Trusova– Presretna sam zbog pobjede i obrane naslova. Imala sam dobar program iako ne savršen i trenerica me upozorila nakon nastupa na pogreške. Svim mladim klizačicama poručila bih da slijede svoje snove i ako ponekad padnu, da se dignu i nastave dalje. Što se mene tiče, sljedeće sezone zasigurno ću se natjecati u seniorskoj konkurenciji iako ću još biti juniorka – izjavila je nakon završetka natjecanja nova stara svjetska juniorska prvakinja Alexandra Trusova.
Pred oko dvije tisuće gledatelja u zagrebačkom Domu sportova završen je natjecateljski dio Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju, a danas (u nedjelju) s početkom u 15.00 sati preostaje još jednom vidjeti najbolje na reviji pobjednika.
Natjecateljski dio zaključile su klizačice a najviše ovacija publike zasluženo je dobila Alexandra Trusova, i s čak 222.89 bodova obranila naslov svjetske juniorske prvakinje. Ruskinja je slavila ispred svoje sunarodnjakinje, nacionalne seniorske prvakinje i pobjednice EYOF-a Anne Shcherbakove koja večeras ipak nije mogla zadržati prednost i vodeću poziciju koju je imala nakon kratkog programa. Do svog prvog postolja na svjetskim prvenstvima stigla je Amerikanka Ting Cui osvojivši brončanu medalju.

Alexandra Trusova

KONAČNI REZULTATI KLIZAČICA:
1. Alexandra Trusova (RUS) 222.89
2. Anna Shcherbakova (RUS) 219.94
3. Ting Cui (SAD) 194.41

Foto: Press