fbpx

Gostovanje predstave ‘260 dana’ Marijana Gubine u Puli!

INK GK…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Marijan Gubina, 260 danaSutra, 13. studenog 2015. godine s početkom u 20,00 sati na programu INK Gradskog kazališta u Puli je gostovanje predstave ‘260 danaMarijana Gubine u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.
Drama ‘260 dana’ gotovo šokantno realistično, a opet pitko i bez suvišne patetike, i pripovijeda kalvariju zatočeništva djeteta i njegove obitelji u ratu lišenom bilo kakve čovječnosti. Riječ je o putovanju u središte ljudskih nakaznosti, ali i snage koja, premda najčešće skrivena duboko u ljušturama naših krhkosti, čovjeku dopušta preživjeti gotovo sve, zacijeliti, oprostiti, nastaviti dalje u miru.
I premda bi se na prvi pogled moglo učiniti kako je riječ o drami zaogrnutoj posvemašnjom crninom, ono što nam ova scenska ispovijest nudi prije svega je katarza – svojevrstan vodič do točke kada praštati postaje ljudski. I premda zbori o nedavnoj, doista krvavoj prošlosti, drama ‘260 dana’ nudi zalog za budućnost u miru, trajnom spokoju utemeljenom na otpuštanju mržnje i zlopamćenja.
Igraju: Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark, Neven Lucian Davidović

Foto: Press