fbpx

Radio Sljeme sa ZET-om svakoga jutra

Zagreb…

HRT nastavlja kampanju Priče svake generacije – u prometu od danas obljetničarski tramvaj broj 14

Radio Sljeme, HRT– Izravni prijenos svečanoga otvorenja Zagrebačkoga velesajma 7. rujna davne 1956. godine bio je prvi televizijski prijenos uživo u Republici Hrvatskoj. Ponosni smo na to jer je upravo njime, uz prijašnje obilježavanje prvoga izravnoga prijenosa s ORF-a 15. svibnja 1956. godine, Hrvatska radiotelevizija postala medijskim predvodnikom sa zapaženim mjestom u razvoju radija i televizije u jugoistočnoj Europi – istaknuo je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.
Hrvatska radiotelevizija nizom prigodnih sadržaja nastavlja obilježavati 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije. Cilj je cjelogodišnje kampanje podsjetiti građane o ulozi i važnosti Hrvatske radiotelevizije u izgradnji hrvatskoga društva. U povodu 60. obljetnice prvoga izravnog televizijskog prijenosa uživo, ostvarenoga 7. rujna 1956. godine s otvorenja Zagrebačkoga velesajma, od danas je u prometu ZET-ov tramvaj oslikan motivima HRT-ove obljetničarske kampanju Priče svake generacije. Vozit će na liniji broj 14, simbolično povezujući Sljeme i Velesajam. Jučerašnjoj promocijskoj vožnji nazočili su HRT-ovi Đelo Hadžiselimovićdoajeni Saša Zalepugin, Đelo Hadžiselimović, Lazo Goluža, Maja Jurković, Vesna Spinčić Prelog, Gordana Grbić, Milka Babović i Suzana Hetrich, koji su dijelom ovogodišnje rođendanske kampanje Hrvatske radiotelevizije te su se početkom godine mogli vidjeti i na prigodnim poštanskim markama.
– Suradnja s Hrvatskom radiotelevizijom ostvaruje se svakodnevno na brojnim područjima, a započela je upravo 1956. godine jer je Zagrebački velesajam dio našega današnjeg Zagrebačkog holdinga. Dijelimo i podupiremo jednake vrijednosti kao i Hrvatska radiotelevizija te nam je zadovoljstvo i ovom suradnjom promicati društvene vrijednosti i odgovorno poslovanje – istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačkoga holdinga Ana Stojić Deban.
Puštanjem u promet HRT-ova obljetničarskoga tramvaja najavljuje se i skori početak javljanja novinara HRT – Radija Sljeme u zagrebačke autobuse i tramvaje.
– Nadamo se da će Radio Sljeme sa ZET-om uskoro započeti suradnju u kojoj će se naši novinari svakoga jutra u 7.15 javljati u sva ZET-ova vozila i davati pregled dnevnih događaja s naglaskom na vrijeme, promet i gradske komunalije – istaknula je vršiteljica dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme Tanja Baran, ističući kako je projekt prošao eksperimentalnu fazu.
Radio Sljeme, HRT– Obljetničarski će tramvaj na gradskim ulicama biti do kraja godine, a naša je želja da Zagrepčane i sve goste glavnoga grada podsjeća na brojne vrijedne sadržaje javnoga medijskog servisa koji su tijekom godina postali neizostavnim dijelom života svih građana i sastavnim dijelom svakodnevnice. U nastavku HRT-ove rođendanske kampanje Priče svake generacije svoj će najljepši trenutak uz Hrvatsku radioteleviziju moći opisati i svi naši slušatelji, gledatelji i čitatelji. Uz priče poznatih književnika, sportaša i glumaca izbor najljepših priča naših korisnika bit će objavljen na prigodnoj mrežnoj stranici obljetnica.hrt.hr – istaknuo je glasnogovornik Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press