Predstavljena poštanska marka u povodu velike obljetnice
Piše: redakcija On 20 tra., 2016 At 10:13 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT, poštanska marka– Od samih početaka pa sve do danas Hrvatska je radiotelevizija, usprkos mnogim teškoćama s kojima se suočavala, bila i ostala utemeljitelj trendova i neupitni predvodnik među javnim medijskim servisima na jugoistoku Europe. Naša je povijest bogata mnogim važnim programskim i tehnološkim iskoracima i rezultat je predanoga rada tisuća i tisuća ljudi koji su stvarali naše radijske i televizijske sadržaje. Svima njima posvećena je ova marka sa željom da se i na taj način trajno zabilježi njihov doprinos razvoju hrvatskoga javnog medijskog servisa – rekao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.
U povodu obilježavanja 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV) Hrvatska radiotelevizija pripremila je u suradnji s Hrvatskom poštom prigodnu komercijalnu poštansku marku. HRT-ova poštanska marka bit će izdana 26. travnja, a jučer je predstavljena javnosti na prigodnome događanju u središnjemu poštanskome uredu Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici u Zagrebu.
HRT, poštanska marka– Drago nam je što je Hrvatska pošta izdavanjem ove prigodne poštanske marke dobila priliku pridružiti se obilježavanju velikih obljetnica Hrvatske radiotelevizije. Poštanske su marke i danas u vrijeme novih tehnologija vrijedne i cijenjene i sigurni smo da će i ova HRT-ova markica postati dio mnogih filatelističkih kolekcija te se čuvati još dugi niz godina – izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivica Kranjčić.
Na predstavljanju prigodne HRT-ove HRT, poštanska markapoštanske marke bila su i neka od dugogodišnjih, prepoznatljivih lica HRT-a, koja će se pronaći i na motivima HRT-ove poštanske marke: Željka Fattorini, Vesna Spinčić Prelog, Milka Babović, Saša Zalepugin, Oliver Mlakar, Đelo Hadžiselimović, Vladimir Fučijaš, Lazo Goluža, Karla Brnobić, kći Helge Vlahović Brnobić, te Jadranka Stiperski, kći spikerice Radio Zagreba Nade Vince.
Puštanje u promet HRT-ove komercijalne poštanske marke tek je prva u nizu aktivnosti kojima će Hrvatska radiotelevizija predstojećih mjeseci obilježiti svoje dvije velike obljetnice. Tako će, među ostalim, na prigodnoj mrežnoj stranici obljetnica.hrt.hr početkom svibnja biti objavljeni vremeplov s bogatom povijesti HRT-a te novo izdanje Leksikona radija i televizije.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT

comment closed