fbpx

Večer inspirirana riječima Paula Coelha!

Čitanje stihova…

Vecer Paulo Coelho

Ugodna proljetna noć, čitanje stihova jednog od najprodavanijih pisaca današnjice bila su odlična kulisa književne večeri posvećene Paulu Coelhu i citatima iz njegovih knjiga koje su milijunima promijenile život. Zanimljivim Večerrazgovorom između glumca Roberta Kurbaše, psihologinje Maje Vučić te Sandre Ukalović, svi prisutni doživjeli su Coelha na jedan intimniji način, pokušavajući dokučiti njegov fenomen.
Fenomen popularnosti Paula Coelha prepoznale su i mnoge poznate osobe u Hrvatskoj među kojima su večeri prisustvovale: Lana Jurčević, Marijana Mikulić, Saša Šekoranja, Amarie, Marko Tolja, Ogi Antunac, Iva Balaban, Tihana Harapin Zelepugin, Loredana Bahorić, Sanja Pilić, Vladimira Spindler, Ronald Braus te mnogi drugi. Književna noć motivirana Coelhom bila je odlična prilika da se kroz njegove Večercitate i riječi publici obrate i glumci Ines Bojanić i Mislav Čavajda dok je glazbenu kulisu večeri obogatila odlična izvedba Sare Renar. Citati Paula Coelha pokazali su svoju neopisivu motivirajući moć, bezrezervno ga potvrđujući kao jednog od najutjecajnijih pisaca današnjice, koji svakim novim djelom stječe nove obožavatelje.
Paulo Coehlo UN-ov je glasnik mira i nositelj Guinnesova rekorda čija je knjiga Alkemičar prevedena na 80 jezika svijeta i prodana u 65 milijuna primjeraka. Do sada je objavio 30 naslova, a njegove knjige prodale su se u više od 165.000.000 primjeraka. Dobio je 115 internacionalnih nagrada dok su njegova  djela doživjela 65 kazališnih adaptacija.
Večer je završila Maja Vučić rekavši kako ponekad nije potrebna knjiga već je dovoljna samo jedna riječ da se promjeni nečiji život iz temelja.

Foto: Press