Satelitskim vozilima brže do vijesti
Piše: redakcija On 26 srp., 2016 At 09:58 PM | Categorized As LifeStyle, Naslovnica, Tech, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT predstavio troja nova multimedijska satelitska vozila

HRT vijesti– Zahvaljujući ovoj opremi Hrvatska radiotelevizija bit će još prisutnija na terenu te će još brže i kvalitetnije ispunjavati svoju zadaću brzoga i pravodobnoga informiranja javnosti o svim bitnim događanjima u lokalnoj zajednici. Pritom je bitno istaknuti kako ova vozila omogućuju rad za sve platforme HRT-a – radio, televiziju i internet – rekao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.
Na Hrvatskoj radioteleviziji danas su u nazočnosti zaposlenika predstavljena troja nova multimedijska satelitska vozila namijenjena HRT-ovim regionalnim centrima u Osijeku i Splitu te podmirivanju produkcijskih potreba Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu.
HRT vijestiRiječ je o vozilima opremljenima najsuvremenijom audioopremom i videoopremom visoke razlučivosti koja omogućuje istodobni prijenos televizijskih i radijskih događaja s terena, pristup internetu, snimanje i pohranu sadržaja, njegovu naknadnu obradu, montažu i reprodukciju te bežično spajanje kamera za potrebe prijenosa uživo.
Nova vozila omogućit će i brže i kvalitetnije izravno javljanje novinara s terena te uključivanje u program u bilo kojemu trenutku u roku od samo tri minute, brže vijesti, čime će se povećati broj brzih uključenja na mjesto događanja. Također, nova vozila daju i potpunu autonomiju novinarima, koji se neće morati vraćati u redakciju, nego će uz javljanje uživo na terenu moći dovršiti prilog i poslati ga u svakome trenutku, čime se znatno dobiva na aktualnosti i brzini te se štede znatna sredstva.

Foto: Dražen Pajtlar za HRT

comment closed