fbpx

Satelitskim vozilima brže do vijesti

Zagreb…

HRT predstavio troja nova multimedijska satelitska vozila

HRT vijesti– Zahvaljujući ovoj opremi Hrvatska radiotelevizija bit će još prisutnija na terenu te će još brže i kvalitetnije ispunjavati svoju zadaću brzoga i pravodobnoga informiranja javnosti o svim bitnim događanjima u lokalnoj zajednici. Pritom je bitno istaknuti kako ova vozila omogućuju rad za sve platforme HRT-a – radio, televiziju i internet – rekao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.
Na Hrvatskoj radioteleviziji danas su u nazočnosti zaposlenika predstavljena troja nova multimedijska satelitska vozila namijenjena HRT-ovim regionalnim centrima u Osijeku i Splitu te podmirivanju produkcijskih potreba Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu.
HRT vijestiRiječ je o vozilima opremljenima najsuvremenijom audioopremom i videoopremom visoke razlučivosti koja omogućuje istodobni prijenos televizijskih i radijskih događaja s terena, pristup internetu, snimanje i pohranu sadržaja, njegovu naknadnu obradu, montažu i reprodukciju te bežično spajanje kamera za potrebe prijenosa uživo.
Nova vozila omogućit će i brže i kvalitetnije izravno javljanje novinara s terena te uključivanje u program u bilo kojemu trenutku u roku od samo tri minute, brže vijesti, čime će se povećati broj brzih uključenja na mjesto događanja. Također, nova vozila daju i potpunu autonomiju novinarima, koji se neće morati vraćati u redakciju, nego će uz javljanje uživo na terenu moći dovršiti prilog i poslati ga u svakome trenutku, čime se znatno dobiva na aktualnosti i brzini te se štede znatna sredstva.

Foto: Dražen Pajtlar za HRT