fbpx

Brojni poznati na otvorenju Bipa FASHION.HR-a

Zagreb…

Bipa FASHION.HRZa ljubitelje hrvatskog dizajna proljeće uvijek započinje na najbolji način – otvaranjem najvećeg modnog događaja u regiji, Bipa FASHION.HR. Dugo iščekivani nacionalni tjedan mode konačno je otvorio svoja vrata i to revijom jednog od najdugovječnijeg dizajnera hrvatske modne scene, Roberta Severa. Pod pokroviteljstvom beauty branda Noelle, poznati je dizajner jučer pred brojnom publikom predstavio svoju najnoviju kolekciju Romanove ispunjenu sa skoro 50 lookova koju su popratila brojna poznata lica: Bojana Gregorić Vejzović, Ana Begić Tahiri, Lana Gojak, Katarina Baban, Sonja Kovač, Tihana Harapin Zalepugin, Zoran Aragović, Matko Knešaurek, Iskra Jirsak, Manuela Svorcan, Antonija Stupar Jurkin, Ana Miščević, Sementa Rajhard i brojni drugi.
Bipa FASHION.HRPrepoznat po svom dizajnerskom potpisu, kojim uspješno vlada hrvatskom modnom scenom već 18 godina, Robert Sever iz sezone u sezonu nastoji iznova šarmirati svoju publiku. Osluškivanjem potreba i želja svojih obožavateljica, Sever kreira odjeću koja je vrlo suvremena i funkcionalna s pomno razrađenim i rafiniranim detaljima u dizajnu. Upravo je to bila polazna točka stvaranja Bipa FASHION.HRnove kolekcije za proljeće/ljeto koju čine ženstvene i bezvremenske kreacije izrađene od delikatne čipke, trapera, viskoze, svile i pamuka. Inspiriran posljednjim valom carske Rusije, svoju novu kolekciju Sever je podijelio na nekoliko sekcija pa su se konceptualno kroz reviju protezale kreacije od potpuno bijelih do snažno kolorističkih. Uz pregršt romantičnih referenci koje su dodatno bile upotpunjene s krunama i vrlo dekorativnim ukosnicama, Severove obožavateljice na pisti Bipa FASHION.HR-a imale su priliku vidjeti i veliku floralnu sekciju gdje je kroz mnoge patchwork tehnike, dizajner prikazao kombinacije cvjetnih motiva. “Moja mama Marija bila je opsjednuta cvijećem. Uvijek je uzgajala i njegovala svoje biljke i upravo je tu opsesiju prenijela je i na mene. Uživam u proljeću i floralnim ljepotama koje prenosim na odjeću koju stvaram”, istaknuo je Sever koji je kolekciju upotpunio i prepoznatljivim modnim detaljem kape Moskovljanke izrađene od trapera i kepera.
Osim ženske kolekcije, Robert Sever predstavit će se i muškom kolekcijom koja je na rasporedu u srijedu u sklopu programa FHR MEN pod pokroviteljstvom brenda Philips. Svoje muške kolekcije uz Severa će prezentirati i modna kuća Varteks, Spirit by Tomislav Bahorić i Boško Jakovljević. U službenom programu 28. Bipa FASHION.HR-a idućih četiri dana svoje kolekcije predstavit će i Ivica Skoko, revijom pod pokroviteljstvom branda Perwoll, Twins, pod pokroviteljstvom branda CCC, Jelena Holec, Ana Maria Ricov, Morana Krklec, Mateyaneira, Branka Donassy, Marina Design, Anthony Avangard, Arileo, u suradnji s CCC, KLISAB te Zoran Aragović koji će u finalu nacionalnog tjedan mode pod pokroviteljstvom Philipsa obilježiti 15 godina postojanja brenda BiteMyStyle.

Foto: Press