fbpx

Veljko Mršić: Moramo biti baš ‘pravi’

Izbornik Veljko Mršić o posljednjim kvalifikacijskim utakmicama za EP

– Nizozemska je, po onome što je dosad pokazala, uz nas najbolja selekcija. U posljednje su dvije utakmice ostvarili dvije pobjede, dok Švedska i Turska imaju po jednu. U prvoj utakmici u Nizozemskoj smo se dosta mučili. Utakmica je bila non-stop na vagi, odlučili smo je u posljednjih 4-5 minuta i to zahvaljujući našoj jako dobroj obrani. Neće biti lako jer se radi o zaista dobroj reprezentaciji, odlično vođenoj (izbornik Maurizio Buscaglia, op.a.) i morat ćemo stvarno odigrati možda i najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama da bi ih dobili. Njima utakmica s nama znači automatski plasman na Europsko prvenstvo u slučaju pobjede – kazao je izbornik Veljko Mršić uoči posljednjih kvalifikacijskih utakmica.

Veljko Mršić

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u ‘balonu’ u Istanbulu, na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U kvalifikacijskoj skupini u kojoj se nalazi Hrvatska ovog će vikenda biti izuzetno zanimljivo. Da, Hrvatska se sjajnim igrama već kvalificirala, no ostale se tri reprezentacije još uvijek bore za plasman na Europsko prvenstvo, ni jedna još nije definitivno ispala i svi će igrači biti visokomotivirani.

Prvi protivnik Hrvatske u Besiktas Areni je reprezentacija Nizozemske. Nizozemska se trenutačno nalazi na drugom mjestu u skupini, iza Hrvatske, a samo posljednja, četvrta reprezentacija neće vidjeti Europsko prvenstvo.

U ponedjeljak, 22. veljače, igra posljednju utakmicu kvalifikacija – protiv Turske koja se u samim kvalifikacijama do sada nije iskazala. U prošlom je ciklusu došlo i do smjene izbornika pa je na vruće izborničko mjesto sjeo Orhun Ene koji se kao izbornik turske reprezentacije okušao i prije 10 godina. Prošlu utakmicu je Hrvatska protiv Turske odigrala fantastično, unatoč debutu Shanea Larkina. Kako izbornik Veljko Mršić vidi turski izazov?

Veljko Mršić

– Moramo biti svjesni da se ta turska reprezentacija prvi put okupila baš za prošli ciklus. Smijenili su izbornika par dana ranije i sigurno će u ovom prozoru biti uigraniji, ako budu u istom sastavu. Vidjet ćemo što će se dogoditi na utakmici Turska-Švedska koju Turci moraju dobiti da bi nastavili borbu za Europsko prvenstvo. Oni jesu veliki favoriti, međutim i Šveđani imaju dobre izglede i sigurno će biti zanimljivo. Moramo biti baš ‘pravi’ da bi ih dobili – imaju Larkina koji je jedan od najboljih napadača u Europi, no o tome ćemo razmišljati kada prođe utakmica s Nizozemskom – zaključio je Veljko Mršić.

Utakmice posljednjeg kvalifikacijskog ciklusa:
HRVATSKA – NIZOZEMSKA: 20. veljače u 18:00 | HTV2 i SportKlub
TURSKA – HRVATSKA: 22. veljače u 18:00 | HTV2 i SportKlub

14 reprezentativaca koje se nalaze u istanbulskom ‘balonu’:
DREŽNJAK Mateo, Cibona
MARČINKOVIĆ Pavle, Split
KRUŠLIN Filip, Dinamo Sassari, Italija
ŠAKIĆ Željko, Avtodor, Rusija
PRKAČIN Roko, Cibona
BILAN Miro, Dinamo Sassari, Italija
MARIĆ Marin, Split
JORDANO Antonio, Zadar
VRANKOVIĆ Antonio, Split
FILIPOVIĆ Goran, Craiova, Rumunjska
MUSTAPIĆ Jakov, Sloboda Tuzla, BiH
PERKOVIĆ Toni, Split
GABRIĆ Tomislav, Enea Astoria, Poljska
MAVRA Dominik, Zadar
Izbornik: Veljko Mršić

Foto: Press HKS