fbpx

Siniša Kovačić: Očekuje nas veliko i radno ljeto

Zagreb…

Tijekom ljeta Hrvatska radiotelevizija imat će više od 500 sati najkvalitetnijega sportskog programa, koji će se prenositi u visokoj razlučivosti na Hrvatskome radiju, Hrvatskoj televiziji i putem multimedijske platforme HRTi

Siniša Kovačić– Radimo velik iskorak u sadržajnome smislu, a nije tajna da očekujemo i odličnu gledanost – neke bi utakmice trebalo gledati i više od milijun gledatelja – rekao je Siniša Kovačić.
Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) danas su predstavljeni veliki sportski događaji koje će javni medijski servis prenositi ovoga ljeta na svim svojim platformama – Hrvatskome radiju (HRT – HR), Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) i na multimedijskoj platformi HRTi (HRT – HRTi), a riječ je o Europskome nogometnom prvenstvu koje se odražava u Francuskoj te Olimpijskim igrama koje se održavaju u Brazilu.
Projekte je na današnjoj konferenciji za novinare u televizijskome studiju Anton Marti uvodno najavio vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić, koji je rekao kako se upravo u tako važnim i velikim događajima vidi važnost Hrvatske radiotelevizije. Najavio je ukupno više od 500 sati sportskoga programa tijekom predstojećih ljetnih mjeseci uz televizijski prijenos utakmica u visokoj razlučivosti te na Hrvatskome radiju i multimedijskoj platformi HRTi.
– Očekuje nas veliko i radno ljeto te dajem punu podršku ekipi koja će iznijeti te projekte na zadovoljstvo naših korisnika – istaknuo je Siniša Kovačić te dodao kako će na platformi HRTi uz prijenose biti dostupni i sažeci utakmica.
Siniša KovačićOd 10. lipnja do 10. srpnja moći će se pratiti utakmice Europskoga nogometnog prvenstva, na kojemu sudjeluju 24 reprezentacije, a odigrat će se ukupno 51 utakmica. Hrvatska radiotelevizija Europskome nogometnom prvenstvu 2016. posvetit će približno 162 sata svojega programa.
Olimpijske se igre održavaju od 5. do 21. kolovoza, a natjecat će se oko 12 tisuća sportaša iz cijeloga svijeta u 28 različitih sportova. Za Olimpijske igre na Hrvatskoj radioteleviziji predviđeno je čak 263 sata programa.
Rukovoditelj Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji Bruno Kovačević rekao je kako je sve spremno za velike projekte, no kako se vodi računa i o onim manjima, kao što su Europske sveučilišne igre, teniski turnir u Wimbledonu, Davis cup i Atletsko prvenstvo Europe, koje će gledatelji također moći gledati tijekom ljeta.
– Na Olimpijskim će igrama biti nešto manje od stotinu hrvatskih sportaša i sve njih pokušat ćemo pratiti u izravnim prijenosima te u snimkama, a o njima će ovisiti koliko će daleko tko otići u svojim disciplinama – rekao je Bruno Kovačević.
Siniša KovačićVoditelj projekta Euro 2016. na Hrvatskoj radioteleviziji je Drago Ćosić, koji je podsjetio kako je ovo prvo prvenstvo na kojemu sudjeluju 24 reprezentacije, što znači da se znatno povećava broj utakmica – igrat će se ukupno 51 utakmica.
– Na sve te utakmice Hrvatska radiotelevizija ima ekskluzivno pravo i gledatelji će ih moći gledati u izravnome prijenosu na Drugome programu Hrvatske televizije u visokoj razlučivosti te na našoj internetskoj platformi HRTi – rekao je Drago Ćosić.
U emisijama će se izmjenjivati voditelji i urednici Marko Šapit i Viki Ivanović i njihovi gosti, stalni stručni komentatori i analitičari Joško Jeličić, Goran Vlaović, Anton Samovojska, Igor Tudor te Mateo Beusan. Komentatori utakmica bit će Drago Ćosić, Stjepan Balog, Marko Šapit, Krešimir Čampa i Saša Sušec.
Sve utakmice hrvatske reprezentacije na Europskome nogometnom prvenstvu prenosit će se uživo i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Komentatori Davor Lulić i Srđan Fabijanac javljat će se prije i poslije utakmice s konferencija za novinare i razgovarati s igračima te pratiti i sve ostale utakmice putem izvješća, izjava i stručnih analiza.
Sve će to slušatelji moći čuti u informativnim emisijama, a posebice u Novostima Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), u kojima je predviđeno javljanje komentatora čak 14 puta dnevno.
Voditelj projekta Olimpijske igre na Hrvatskoj radioteleviziji je Stjepan Balog, koji je rekao kako je najveći izazov vremenska razlika od pet sati – s obzirom na to da se igre održavaju izvan Europe.
hrt– 5. kolovoza počinjemo uvodnom emisijom i svečanim otvaranjem, koje je na rasporedu u 1 sat poslije ponoći. Dakle, treba pripremiti budilice jer će se velika većina natjecanja odigravati tijekom noćnih sati – najavio je Stjepan Balog.
Dodao je kako će 260 sati programa za Olimpijske igre biti raspoređeno u tri programska dijela. Prvi je dio popodnevni program od 14 do 16 sati, a riječ je o repriznome programu noćnih natjecanja koje zaposleni gledatelji nisu mogli ili stigli vidjeti prethodne noći. Riječ je o atletskim i plivačkim natjecanjima ili nastupima hrvatskih reprezentacija.
Drugi je dio večernji program od 16 sati do 23 sata, kad po našemu vremenu počinju prva natjecanja u Riju (veslanje, streljaštvo, biciklizam, jutarnje sesije ekipnih sportova). U toj seriji prijenosa uživo dočekat ćemo 22 sata, kad počinje središnja emisija pod nazivom Cropacabana. Ta studijska emisija emitirat će se iz studija Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu, a većina materijala priprema se u Riju. U toj središnjoj emisiji vidjet ćemo sažetke, izjave i reakcije svih hrvatskih sportaša te najave onih koji tek trebaju izići na borilišta.
Treći je dio noćni program od 23 sata do 6 sati, kad nakon središnje emisije započinje nova serija prijenosa do ranih jutarnjih sati (atletska, plivačka i gimnastička natjecanja te najvažnije utakmice momčadskih sportova).
Zoran PrimoracU okviru današnjega predstavljanja dvaju velikih sportskih projekata potpisan je i sporazum između Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskoga kluba olimpijaca, koji su potpisali predsjednik kluba Zoran Primorac i vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić. Temeljem toga sporazuma bivši i sadašnji hrvatski olimpijci sudjelovat će u HRT-ovim emisijama i svojim će stručnim komentarima pomoći gledateljima u prijenosima sportskih događaja s Olimpijskih igara iz Brazila. Hrvatska radiotelevizija na taj način nastavlja širiti i pospješivati svoju suradnju s hrvatskim sportašima.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT