Barbara Matić osvojila broncu u Bakuu

Grand Slam…

Htjeli smo osvojiti medalju, to smo i napravili, kaže Barbara Matić

Barbara Matić– Uvijek može bolje, ali uzevši u obzir da je prvi nastup nakon ozljede ovo je vrijedna medalja. Jedino u polufinalu nije taktički dobro odradila borbu, ali je zato u borbi za broncu protiv Kazahstanke Bektaskyzy lijevom uchi-matom slavila ipponom i završila dobar nastup – dojmovi su trenera Vladimira Preradovića.
Dok je Zagreb ugostio više od 800 europskih kadeta, ponajbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastupala je na Grand Slam turniru u Bakuu. Tamo je naša olimpijka osvojila brončanu medalju i na najbolji način označila povratak nakon ozljede. Povratak je trebao biti već u Njemačkoj, ali su kratkoročni zdravstveni problemi odgodili prvi nastup Barbare Matić nakon ozljede koljena. Zato je u Azerbajdžanu bilo sve po planu, pa se Matić vraća u Split s brončanom medaljom oko vrata.
– Najvažnije je da nisam ‘osjetila’ koljeno. Htjeli smo osvojiti medalju, to smo i napravili tako da moram biti zadovoljna. Još da sam bolje odradila polufinale protiv Rodriguez bila bih potpuno zadovoljna – prokomentirala je nakon nastupa hrvatska judašica.
U prvoj borbi rutinski je pobijedila domaću predstavnicu Mirzazadu (ippon, dva wazarija), a zatim na isti način izgubila od Rodriguez.
Barbara se vraća u Split, a prvi sljedeći nastup je na domaćem tatamiju, na Europskom kupu u Dubrovniku (1. i 2. travnja). Time će već poznati Europski kup na jugu Hrvatske dobiti novu dimenziju i zasigurno veliki interes javnosti i medija.

Foto: Press