fbpx

Hrvatska brani šest europskih medalja

Tel Aviv…

Hrvatska Judo

Hrvatska JudoNapredak sporta se uvijek najbolje vidi u razvoju mladih sportaša. Mlade generacije judaša i judašica pokazale su u 2015. u Bratislavi veliki potencijal, a osvojene medalje brane u Tel Avivu (11. i 12. studenog) na Europskom prvenstvu za mlađe seniore.
Hrvatska judo reprezentacija u petak 11. i subotu 12. studenog nastupa na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, koje se održava u Izraelu (Tel Aviv).
– Nakon što smo se iz Bratislave vratili sa čak šest medalja, očekivanja su porasla, ali je nerealno očekivati ponovno takvu «žetvu medalja» – najavio je nastup u Izraelu izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović te obrazložio:
– Barbara Matić i Zlatko Kumrić su ozlijeđeni, ozljedu vuče i Brigita Matić, ali će ona nastupiti. Bez obzira na to, idemo s velikim ambicijama u Tel Aviv i želimo pokazati snagu i napredak mladih.
Jedna od uzdanica za medalju je Tena Šikić, koja je ove sezone osvojila tri velike seniorske medalje, a u Tel Avivu brani srebro s prošlog EP-a za mlađe seniore:
– Osjećam se odlično, a tako su prošle i pripreme za europsko prvenstvo. Veselim se nastupima u Izraelu i vjerujem da mogu do medalje. U Bratislavi sam dohvatila srebro, a tko zna, možda u Tel Avivu dođem i do zlata – rekla je uvijek nasmijana Tena Šikić.
Hrvatsku će u Izraelu predstavljati 10 judoka, od čega dva judaša, Dominik Družeta (do 81 kg) i Marko Kumrić (do 90 kg) te osam judašica, Tihea Topolovec (do 52 kg), Tena Šikić (do 52 kg), Ana Kokeza (do 63 kg), Maja Blagojević (do 63 kg), Brigita Matić (do 78 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Šutalo (preko 78 kg) i Tina Radić (preko 78 kg).

Foto: Press