fbpx

Domagoj Duvnjak u stilu pravog lidera dirigirao do treće pobjede

Munchen…

Hrvatska nakon sjajne igre stigla do pobjede nad Makedonijom, a nagradu za najboljeg igrača Domagoj Duvnjak proslijedio vrataru Šegi

Domagoj DuvnjakHrvatski rukometaši su pred 10 000 gledatelja u stigli do treće pobjede. Nakon sjajne uvertire u dvobojima s Islandom i Japanom svladana je i Makedonija rezultatom 31-22. Odličnim ulaskom u utakmicu, pokretljivom obranom i strpljivošću u napadu naši igrači nisu u niti jednom trenutku zaostajali pred ambicioznim Makedoncima. Iako je Makedonija promijenila obranu u odnosu na prethodne dvije utakmice, zaigrali su agresivniju 5-1, ali nas nisu omeli u stvaranju viška i dolasku do sigurnih pogodaka.
Odličan od samog početka Domagoj Duvnjak u stilu pravog lidera dirigirao je našim napadom, a obrana 6-0 imala je sigurnost u sjajnom Marinu Šegi koji je obranio niz otvorenih udaraca. Naš vratar branio je one najteže udarce s linije šest metara i svakako je najzaslužniji što smo već na odmoru imali prednost od 16-11.
Treba istaknuti kako su i igrači s klupe poput Vrankovića, Mandića i Šipića dali veliki doprinos, a sjajnu napadačku rolu imao je i Igor Karačić koji je postigao tri pogotka u nizu u zadnjim minutama prvog dijela.
Nastavk nije donio ništa novo u taktičkim postavkama. Makedonci su bili neumorni u igranju 7-6, a naša strategija dugog napada i taktičke postave s igračem više u odnosu na protivničku obranu bila je učinkovitija. Visok postotak realizacije našeg napada donio nam je sredinom drugog dijela potpuni mir i bilo je samo pitanje s kolikom ćemo razlikom završiti utakmicu.
Obrana 5-1 s Duvnjakom donijela je stabilnost, Marin Šego nastavio je s odličnim obranama pa smo u posljednjih 12. minuta primili samo tri pogotka.
U konačnoj pobjedi nagradu za najboljeg igrača Domagoj Duvnjak proslijedio je vrataru Šegi, a ovacijama brojnih Hrvata s tribina naši su igrači po treći puta ispraćeni iz olimpijske dvorane u Münchenu.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez