fbpx

Luka Modrić ponovno uvršten među 11 najboljih igrača na svijetu

The Best…

Luka ModrićNa svečanoj dodjeli Fifinih nagrada The Best, kapetan Vatrenih Luka Modrić ponovno je uvršten među 11 najboljih igrača na svijetu. Ovogodišnja dodjela nagrada The Best u organizaciji Svjetske nogometne federacije održana je u Milanu, a Hrvatska je još jednom imala svog predstavnika među dobitnicima – Luku Modrića profesionalni su nogometaši diljem svijeta uvrstili u idealnu postavu.
Veznom igraču Real Madrida i kapetanu hrvatske reprezentacije to je peto uzastopno uvrštenje, a ove je godine nominiran bio i dokapetan Vatrenih, član Barcelone, Ivan Rakitić.
Uz Modrića, u FIFA FIFPro World XI izabrani su još Alisson Becker, Sergio Ramos, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Marcelo, Frenkie de Jong, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Eden Hazard i Cristiano Ronaldo.
Najbolju žensku ekipu, biranu po prvi puta, čine Sari van Veenendaal, Lucy Bronze, Nilla Fischer, Kelley O’Hara, Wendie Renard, Julie Ertz, Amandine Henry, Rose Lavelle, Marta, Alex Morgan i Megan Rapinoe.
Titulu najboljeg igrača u prošloj sezoni ponio je Lionel Messi, koji je tako na ovom tronu naslijedio upravo Luku Modrića. Najbolja je igračica Megan Rapinoe.
Za najboljeg je trenera muškom nogometu izabran Jürgen Klopp, a isto je priznanje u ženskom nogometu dobila Jill Ellis. Najbolji je vratar Alisson Becker, a najbolja vratarka Sari von Veenendaal.
Nagradu Ferenc Puskas za najljepši pogodak dobio je Daniel Zsori, nagradu za fair-play dobili su Marcelo Bielsa i Leeds United, a navijačka je nagrada pripala Silviji Grecco i njezinom sinu Nickollasu.

Foto: Luka Modrić društvena mreža Instagram