fbpx

Zoran Predin i Damir Kukuruzović predstavili album Zoran pjeva Arsena

Zagreb…

Zoran Predin– Vrlo rijetko se osnovna ideja koju čuješ u glavi zaista i obistini, a ovaj album nadmašio je sva naša očekivanja. Kad sam Matiji predložio da neke Arsenove pjesme otpjevam u gypsy swing aranžmanu osjetio dozu nevjerice, ali kad smo ušli u studiju toliko je bilo pozitivne energije i osjetili smo da stvaramo nešto posebno, a Arsen Dedić i njegove pjesme zaista to zaslužuju. Stvorili smo nešto novo i mislim da će se svidjeti i publici. Matija Dedić je gost na četiri pjesme na albumu, a bit će i gost na koncertu u Lisinskom 7.3. kada ćemo po prvi put izvesti neke od ovih pjesama na albumu – rekao je Zoran Predin.
Novi studijski album ‘Zoran pjeva Arsena’ – Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django Groupa, predstavljen je jučer u Caffe baru i music shopu Nova ploča. Slovenski kantautor, osnivač legendarne grupe Lačni Franz, glazbenik koji je ostavio traga u gotovo svim glazbenim žanrovima i koji ove godine slavi četrdesetu godišnjicu svog glazbenog rada, odabrao je dvanaest Arsenovih pjesama koje je potom u Croatia Records studiju odsvirao uz Damira Kukuruzovića i Django Group.
Zoran PredinBruno Urlić, glazbeni producent albuma uz Zorana Predina napravio je nove glazbene aranžmane Arsenovih evergreena koje su u gypsy swingu dobile potpuno novo glazbeno ruho, ali nisu izgubile potrebnu izvornost što je ovim glazbenicima i bio cilj. Kako je naglasio Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar, posebno se to osjeti u pjesmi “Ako priđeš bliže (Zagrli me)”, velikom hitu Zdravka Čolića jer “u Predinovoj izvedbi ona zvuči upravo onako kako ju je Arsen zamislio kad ju je napisao uz klavir”.
Samo veliki kantautori usudit će se obraditi velike kantautore, a Arsenovoj glazbenoj ostavštini zaista treba pažljivo pristupati. Arsena Dedića i Zorana Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, Arsen je Predinu bio mentor, njegov uzor kojem se Predin istinski divio, a od njihovog jedinog zajedničkog albuma ‘Svjedoci / Priče’ prošlo je punih trideset godina.

Foto: Press – Nikola Knežević