fbpx

Nastava u papučama – svjedočanstvo jednog vremena

Dokumentarni film Nastava u papučama

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 14. ožujka 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.10 sati prikazat će dokumentarni film Nastava u papučama autorice Sunčice Findak.

Godina dana prošla je otkako je objavljeno da naše škole kreću s online nastavom. U tih su godinu dana, osim pandemije, Hrvatsku pogodili i potresi, a nastava se, kao i sve, morala prilagoditi situaciji.

Nastava u papučama

– Dokumentarni film Nastava u papučama svjedočanstvo je jednog vremena u kojem su se svi našli prvi puta. Učitelji u nastavi na daljinu bili su gotovo cijele dane na raspolaganju učenicima, roditelji su ponovno morali učiti kako bi mogli pomagati svojoj djeci, djeca su pisala zadaće i slala svojim učiteljima. Maturanti su bili u najvećem problemu jer se matura približavala, a trebalo se pripremati za ispite. Studenti su imali svoje probleme. Nakon potresa situacija se dodatno zakomplicirala. Sve to vrijeme Redakcija za obrazovanje i znanost Informativno medijskog servisa (IMS-a) Hrvatske radiotelevizije (Irena Košar, Vlatka Kalinić, Dominique Bratović Vela, Andrea Vatavuk, Sunčica Findak) snimala je i pratila sve što se događalo u tom turbulentnom razdoblju.Mnoge koje smo snimali posjetili smo i nakon godinu dana. Film je to o emocijama, iskustvu i snalaženju u posebnim situacijama – poručuju s HRT-a.

Dokumentarni film Nastava u papučama
Autorica: Sunčica Findak
Redatelj i montažer: Alceo Marti

Foto: Press arhiva