Održan treći Marš za životinje!

Zagreb…

13. travnja 2019. – Marš za životinje – veliko okupljanje za životinje u središtu Zagreba

Marš za životinjeDanas, 13. travnja 2019., Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organizirali su treći, dosad najveći Marš za životinje! Transparentima sa snažnim porukama, zastavama, šarenim dimnim bakljama, bubnjanjem Zlih bubnjara i glasnim sloganima, više od 500 sudionika širilo je poruku ljubavi za sve stanovnike planeta Zemlje.
Uz poznate pojedince, Marš za životinje podržalo je više od 50 svjetskih i domaćih organizacija iz SAD-a, Australije, Slovenije, Grčke, Izraela, Kanade, Belgije, Škotske, Njemačke, Italije, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Francuske. Maršu se je, osim brojnih sudionika iz hrvatskih gradova, ali i iz inozemstva, osobno pridružila i Annabella McIntosh, koordinatorica za Istočnu Europu njemačke PETA-e.
Organizatori, udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, navode:
Marš za životinje– Iznimno smo zadovoljni što sve veći broj ljudi širi svoj krug suosjećanja i na one koji nemaju gotovo nikakvih prava. Danas smo pokazali da smo još jedan korak bliže pravednijem svijetu za sve potlačene, napuštene, zlostavljane, iskorištavane i odbačene životinje.
A organizatori zahvaljuju i sudionicima Marša:
– Svi koji su izašli na ulice bili su glas životinja koje pate i umiru jer netko ne želi Marš za životinjekastrirati pse i mačke o kojima skrbi, kojima propisuju smrtnu kaznu zbog neodgovornosti njihovih skrbnika, kojima odsijecaju kljunove i repove u farmskom uzgoju, kojima lome kosti podižući im tijela visoko u zrak kako bi ih bacili na brodove koji ih vode u smrt, kojima bez milosti probijaju mozak pištoljem za omamljivanje i režu vratove u klaonicama, koje su izluđene zatočeništvom u zoološkim vrtovima i besmislenošću nakaradnih nastupa u cirkusima, kojima ulijevaju otrovne kemikalije u grla u pokusima koji neće spasiti nijedan ljudski život, s kojih deru kožu i krzno, u koje pucaju nazivajući to zaštitom prirode… Poruka ovoga Marša za životinje je da svaki pojedinac može promjenom vlastitih navika itekako utjecati na stvaranje manje okrutnoga svijeta za sva bića.

Foto: Press