fbpx

Siniša Kovačić: Otvorenjem dopisništva jačamo potencijale HRT-a u društvu

Bjelovar…

– Otvorenjem ovoga dopisništva jačamo potencijale Hrvatske radiotelevizije u društvu. Želimo povećati zastupljenost regionalnih i lokalnih tema te biti prisutni u svim dijelovima Republike Hrvatske. Stoga smo, nakon Vukovara i Metkovića, odlučili otvoriti i dopisništvo u Bjelovaru. Ljude koji rade na Hrvatskoj radioteleviziji ne smije se promatrati kroz tablice u Excelu. Treba ih promatrati kroz javnu ulogu Hrvatske radiotelevizije, koju moramo svakodnevno ostvarivati i koja je u konačnici definirana Zakonom o HRT-u – rekao je Siniša Kovačić. Zahvalio je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, koja je znatno pomogla u otvaranju dopisništva, te zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije koji su radili na tome.

Siniša Kovačić

U petak je otvoreno dopisništvo javnoga medijskog servisa u Bjelovaru. Dopisništvo se nalazi na Trgu Eugena Kvaternika i sastoji se od četiriju prostorija veličine 135 četvornih metara te će uvelike pridonijeti boljemu i kvalitetnijemu izvješćivanju o zbivanjima iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.
Na otvorenju dopisništva bili su nazočni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs te bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec.
Župan Damir Bajs izjavio je kako ga raduje što će Hrvatska radiotelevizija ubuduće moći brže i sveobuhvatnije pratiti zbivanja u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji, ali i nekoliko okolnih županija.

Siniša Kovačić

– Ovo je dopisništvo stoga važno u društvenome, kulturnome i gospodarskome smislu – istakao je Bajs.
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić 6. srpnja ove godine potpisali su ugovor o zakupu poslovnoga prostora za potrebe budućega HRT-ova dopisništva u Bjelovaru na rok od pet godina.
HRT-ov je studio u Bjelovaru postojao dvadesetak godina, do 1. studenoga 2014. godine, kad je zatvoren zbog programa restrukturiranja Hrvatske radiotelevizije. Bilo je to značajno dopisničko i studijsko središte Hrvatske radiotelevizije s 23 zaposlenika te jedan od njezinih najvažnijih studija u vrijeme Domovinskoga rata. Iz njega su u svijet stizale ratne snimke i svjedočanstva s pakračkoga i lipičkoga bojišta.
Tijekom posljednjih dvadeset mjeseci izvješća s toga područja slali su videonovinari. Jedna od temeljnih snaga i prednosti Hrvatske radiotelevizije njezina su dopisništva. Sadašnje je vodstvo Hrvatske radiotelevizije u svibnju otvorilo dopisništvo u Vukovaru, a u srpnju je ponovno otvoreno i dopisništvo u Metkoviću. Ovo posljednje dopisništvo, u Bjelovaru, nastavak je jačanja dopisničke mreže Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press