fbpx

Kovačić: Mogle bi se naći uštede za smanjenje pristojbe do 10 posto

Za portal Scena.hr…

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije smatra da se bez nove organizacije HRT – a ne može smanjiti radio-televizijska pristojba. Kaže kako bi se mogle naći uštede za smanjenje pristojbe do 10 posto. Kovačić ističe da se u slučaju smanjenja pristojbe, HRT – u treba omogućiti nove izvore prihoda te povećati minutaža kroz marketing

Siniša Kovačić– Moj stav prema smanjenju pristojbe je jasan. Ja sam ga prvi javno iznio na Programskom vijeću. Smatram da je moralna dužnost pozvati javnost da reagira kako ne bi došlo do naglog smanjenja pristojbi – rekao je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić u srijedu na predstavljanju nove sezone serije ‘Crno-bijeli svijet‘ za portal Scena.hr.
Naime, jedan od zahtjeva Mosta za postizbornu koaliciju s HDZ-om je smanjenje radio-televizijske pristojbe sa 80 na 65 kuna. Iz HRT-a upozoravaju da bi zbog smanjena pristojbe HRT ostao bez više od 227 milijuna kuna planiranih prihoda godišnje i to bi dovelo, kako ističu, do ukidanja brojnih televizijskih i radijskih programa, a među njima HRT 3 i HRT 4.
– Također, istaknuo sam da bi se mogle naći uštede za smanjenje pristojbe do 10 posto, ali ne preko noći. Dakle treba se napraviti sistematizacija, nova organizacija HRT-a i programa. Uostalom, HRT-u se onda treba omogućiti neke nove izvore prihoda, treba nam se povećati minutaža kroz marketing. Sve uštede koje se i naprave, možda bi morali razmisliti i usmjeriti ih prema razvoju novih tehnologija, prema tehnološkoj obnovi HRT-a – naglasio je Kovačić za portal Scena.hr te dodaje kako se nada da se neće ukinuti programi HRT 3 i HRT 4.

Foto: Scena.hr