fbpx

Stipe Miočić nokautom u 4. rundi vratio naslov prvaka teške kategorije

Anaheim…

Stipe Miočić osvojio naslov UFC šampiona teške kategorije

Stipe Miočić

Stipe MiočićAmerički borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić, u sklopu priredbe UFC 241, nokautirao je tehničkim nokautom Daniela Cormiera u 4. rundi za povratak naslova UFC šampiona teške kategorije.
Podsjetimo, kada je Daniel Cormier prošle godine porazio Stipu Miočića, nije mu samo preoteo titulu, već je prekinuo njegov niz obrana. Stipe Miočić tri puta branio je svoj pojas (Alistair Overeem, Junior Dos Santos i Francis Ngannou) te tako postao prvi teškaš UFC-a koji je to ostvario. S druge strane, Daniel Cormier je poslije pobjede nad Miočićem jednom branio naslov i pobijedio Derricka Lewisa. Stipe Miočić je odbijao druge protivnike i inzistirao na novoj prilici protiv Cormiera, i dočekao ju je te ponovno osvojio naslov UFC šampiona teške kategorije.
U velter kategoriji se nakon tri godine stanke vratio Nate Diaz i slavio protiv Anthonyja Pettisa. U srednjoj kategoriji Kubanac Yoel Romero izgubio je od Brazilca Paula Coste, a Sodiq Yusuff slavio je protiv Gabriela Beníteza (perolaka). U američkom obračunu Dereka Brunsona i Iana Heinischa (srednja kategorija), slavio je Brunson.

UFC 241, rezultati:
Stipe Miočić pobijedio Daniela Cormiera – nokaut
Nate Diaz pobijedio Anthonyja Pettisa – jednoglasna odluka
Paulo Costa pobijedio Yoela Romera – jednoglasna odluka
Sodiq Yusuff pobijedio Gabriela Beniteza – tehnički nokaut
Derek Brunson pobijedio Iana Heinischa – jednoglasna odluka

Foto: Stipe Miočić društvena mreža, screenshot