fbpx

Tradicionalni koncert Božić u Ciboni

Na blagdan svetoga Stjepana…

Božić u Ciboni, kardinal Josip BozanićU ponedjeljak, 26. prosinca 2016. godine s početkom u 20.00 sati, vrhunski glazbenici, impresivni zborovi i Božićni orkestar pod dirigentskom palicom maestra Zdravka Šljivca nastupit će na tradicionalnome koncertu Božić u Ciboni uz prijenos na Drugome programu Hrvatskoga radija i na Drugome programu Hrvatske televizije. Koncert će se moći pratiti i s pomoću multimedijske usluge HRTi te ove godine prvi put izravno i na HRT – Radiju Sljeme.
– Uz našu zaista vrijednu i neumornu ekipu Hrvatske radiotelevizije te predstavnike gradske organizacije ništa mi nije teško. Mi uživamo i to isto želimo i svakomu tko nas gleda u domovini i izvan nje. Budite na blagdan svetoga Stjepana uživo uz Drugi program Hrvatske televizije, Drugi program Hrvatskoga radija, multimedijsku platformu HRTi ili Radio Sljeme – ističe urednica Lejdi Oreb.
Lejdi OrebDugogodišnja urednica i scenaristica koncerta Lejdi Oreb kaže kako nijedan Božić u Ciboni nije isti jer svake godine iznova promišlja kako ga tematski obojiti. Ove će godine koncert okupiti više od tisuću izvođača, a božićne pjesme izvodit će Renata Sabljak i Zvjezdice, Antonela Doko, Boris Ćiro Gašparac, Mateo Pilat, Dino i Karla Miklaužić, Cantus Ante Omnia i Lidija Horvat, Josipa Lončar, Jana Pogrmilović i Filip Filipović uz dominikance, Ervin Baučić, Damir Kedžo, Zoran Tomaić, Đani Maršan, Gazde, klapa Ošjak, Lela Kaplovitz, Danijela Pintarić, Josipa Otahal te Ante Kazoti. Svi će izvođači na kraju zajedno otpjevati Narodi nam se. Koncertu će nazočiti crkveni dostojanstvenici i predstavnici društvenoga života, a posjetiteljima u dvorani te gledateljima i slušateljima Hrvatske radiotelevizije obratit će se kardinal Josip Bozanić.
Scenaristica je i urednica Lejdi Oreb, redatelj prijenosa Siniša Bulajić, scenograf Nenad Borgudan, a producent Patar Krešimir Peras.
Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima ulaznice.hr po cijenama od 30 i 50 kuna te na blagajni dvorane Košarkaškoga centra Dražen Petrović na dan koncerta.

Foto: Press arhiva