fbpx

Natko Zrnčić Dim: Izvanredan osjećaj i poseban doživljaj

Pjongčang…

Naš stjegonoša Natko Zrnčić Dim u društvu legendi Kasaija i Ahonena

Natko Zrnčić Dim

Natko Zrnčić Dim– Izvanredan osjećaj. Bilo je puno prisutnih emocija kad se ulazilo na stadion, čak i više nego što sam mislio. Poseban doživljaj, sreće i uzbuđenje. Unatoč velikoj hladnoći, čak mi je bilo i malo vruće, trudio sam se mahati zastavom, malo je vjetar puhao, ali mislim da me nije omeo i da je sve prošlo kako je trebalo biti. Slijede nastupi, ali i najave pogoršanja vremena, samo se nadam da će sve biti prema planu, odnosno za sve skijaše pod istim uvjetima – rekao je nakon ceremonije Natko Zrnčić Dim.
U korejskom Pjongčangu svečano su otvorene XXIII. Zimske olimpijske igre, a hrvatsku zastavu na mimohodu nosio je naš najiskusniji skijaški olimpijac, 32-godišnji Natko Zrnčić Dim. Domaćin je učinio sve da ove Igre već na startu ostanu za pamćenje. Unatoč desetak stupnjeva minusa priređen je raskošan zabavni program, a odavno rasprodani stadion zdušno je pozdravljao predstavnike 91 nacionalnog olimpijskog odbora te ruske olimpijce koji su stupali pod olimpijskom zastavom. Razumljivo, najviše pljeska dobila je reprezentacija ujedinjene Koreje.
Natko Zrnčić DimOd trenutka, kada je grčka alpska skijašica Sophie Ralli sa zastavom domovine olimpizma kročila na olimpijski stadion, nastala je euforija koja se nije stišavala ni unatoč temperaturnom minusu. Frenetičan pljesak izazvala je trofejna domaća klizačica Yuna Kim (olimpijsko zlato 2010., srebro 2014.) koja je upalila olimpijski plamen ZOI-ja u Pjongčangu. Inače, Kim je 2013. bila pobjednica zagrebačke Zlatne piruete te je, uz Sandu Dubravčić (Sarajevo 1984.), jedina slavljenica Piruete koja je upalila plamen Zimskih olimpijskih igara.
Tridesetak sportaša i predstavnika hrvatskog olimpijskog izaslanstva, predvođenih Natkom Zrnčić Dimom, prodefiliralo je stadionom kao uvertira u skorašnji izlazak ujedinjene korejske olimpijske reprezentacije. U svečanom mimohodu bili su svi naši bobisti, skijašice (osim ozlijeđene Lane Zbašnik), sanjkašica, treneri, te članovi Misije. Natko Zrnčić Dim kao hrvatski stjegonoša bio je po toj počasti i dužnosti u društvu nekoliko istinskih legendi zimskih sportova, a za izdvojiti su dvojica veterana skijaških skokova – Japanac Noriaki Kasai (45) i Finac Janne Ahonen (40).

Foto: Press