fbpx

Održan cikloturistički maraton Turopoljska milja

Maraton…

Turopoljem za vikend pedaliralo 300-injak biciklista

Turopoljska miljaU organizaciji Udruge VG Tur team i Turističke zajednice Velike Gorice u subotu je održan cikloturistički maraton Turopoljska milja. Pod geslom ‘Upoznaj bolje Turopolje‘ na bicikle je sjelo 330 biciklista, od 8 do 78 godina iz cijele Hrvatske koji su vozili rutu dugu 50 kilometara.
Sve je startalo u Velikoj Gorici, u Pleškoj ulici, a biciklisti su dalje pedalirali kroz Gradiće prema Starom gradu Lukavcu gdje ih je dočekao turopoljski banderij. U Markuševcu su posjetili ranč Kauboj, obišli su Šiljakovinu, posjetili lokalni DVD, staru školu u Kučama te se vratili u Veliku Goricu. Na svakom ih je punktu dočekala okrjepa, svježe voće, voda i kiflice, a u stopu su ih putem pratili i redari, policija, hitna pomoć ili pak servisno vozilo kako bi bicikli bili ispravni cijelim putem.
Turopoljska milja– Neprestano nam stižu pozitivni komentari i pohvale. Vjerujemo da je 2. Turopoljska Milja pokazala da je Turopolje savršen kraj za cikloturizam, a da je udruga VG TUR TEAM dorasla zadataku predstavljanja Turopolja, u svom najboljem svjetlu, cijeloj Hrvatskoj i šire – poručuju organizatori koji su se pobrinuli da nakon dolaska na cilj ne bude kraj.
Tamo ih je čekao fini domaći gulaš, sladoled, zabavni program uz dramske crtice iz turopoljske povijesti u izvedbi Etno udruge Kurilovec, sudjelovali su i u nagradnoj igri u kojoj su sretnici osvojili i ljetovanje, a nije nedostajalo ni dobre glazbe ni plesa.
– Ove je godine sve proteklo iznad svih naših očekivanja. Nadamo se da će se ova brojka posjetitelja zadržati i narednih godina, pa možda biti čak malo i veća – zaključio je predsjednik udruge VG Tur team, Bruno Gregl.
Turistička zajednica Velike Gorice, kao partner u projektu, i dalje nastavlja s podrškom sve snažnijem razvoju cikloturizma. Upravo je u Gorici nedavno predstavljen sustav Nextbike javnih bicikala. Na nekoliko mjesta u gradu može se iznajmiti klasični ili električni bicikl te isti napuniti na fotonaponskim panelima.

Foto: Press – VG Tur team