fbpx

Cedevita upisala prvu pobjedu u novoj sezoni

Zagreb…

Cedevita– Vidjeli ste dvije momčadi koje su došle s 0-2. Bilo je puno muke. U obrani smo bili dobri, iako smo radili neke greške i ostavljali igrače koji su šuteri. U prvom poluvremenu nam je Simonovski četiri trice zabio, a šutnuo sedam. Napadački se vidjelo da je tu bilo straha. Išli smo na silu, na snagu i na individualnu kvalitetu. Tu smo u prvoj četvrtini pronalazili puteve do koša, a onda je krenula stvaralačka pauza u drugoj četvrtini, kad smo mogli prelomiti utakmicu. No, imali smo nekoliko grešaka i utakmica je opet došla na šest razlike. Mučili smo se i na kraju smo se ipak opustili. Bitno je da Bilan i Babić, koji su naši stožerni igrači, uđu u formu za sljedeći period. Zadovoljan sam s odnosom igrača. Ova utakmica trebala bi nam u budućnosti poslužiti da igramo laganije – rekao je trener KK Cedevita Veljko Mršić nakon utakmice.
U trećem kolu ABA lige KK Cedevita je svladala MZT s rezultatom 82:61 i tako upisala svoju prvu pobjedu u sezoni. Aktualne prvake Hrvatske predvodili su Miro Bilan s 21 poenom i osam skokova, Scotty Hopson sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije, Luka Babić s 15 poena i osam asistencija te Karlo Žganec s devet skokova i pet asistencija.
Kod gostiju su najbolji bili Charlon Cloof sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija te Marko Simonovski s 15 poena i pet skokova.

Foto: Press