Čorak: Iskoristit ćemo pogrešku za unaprjeđenje cijelog sustava
Piše: redakcija On 19 svi., 2016 At 05:48 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Uoči završetka kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godini, Hrvatski judo savez je organizirao konferenciju za medije u Splitu

Judo

JudoU prostorima AJK Student u Splitu, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici Hrvatskog judo saveza, AJK Student i judaši govorili o administrativnoj pogrešci Saveza zbog koje Zlatko Kumrić i Marijana Mišković Hasanbegović nisu nastupili na Grand Prixu Almaty.
– Iznimno nam je žao zbog cijele situacije koja je najviše pogodila Zlatka i Maju. Kako smo prošle godine dobili nagradu od Međunarodnog olimpijskog odbora za Inovativnost u sportu, tako smo i u ovoj situaciji ostali otvoreni i transparentni. Iskoristit ćemo ovu nemilu situaciju da unaprijedimo cijeli judo sustav u Hrvatskoj – rekla je među ostalim predsjednica HJS, Sanda Čorak, uz predstavljanje brojnih aktivnosti HJS-a.
Sanda Čorak, Judo– Jako mi je teško, osjećala sam da sam u dobroj formi. Kada sam izgubila u 1. kolu Olimpijskih igara u Londonu, rekla sam sama sebi da idem po medalju u Riju. Nažalost, to neću postići, moram živjeti s tim, ali uz potporu obitelji, kluba i saveza spremna sam za dalje – rekla je Marijana Mišković Hasanbegović.
– Naravno da mi je žao, ali idemo dalje. Mi smo imali puno turnira na kojima smo mogli uzeti bodove koji nam sada nedostaju za plasman u Rio – rekao je Zlatko Kumrić.
Glavni tajnik HJS-a, Hrvoje Lindi, predstavio je kvalifikacijski sustav u judu za Olimpijske igre te istaknuo:
– Za ovakav propust nema opravdanja i želimo pokazati moralne i etičke vrijednosti sporta i u ovakvim, negativnim situacijama.
Okupljenim medijima se obratio i predsjednik AJK Student, Dragomir Tavra:
– Ovom pogreškom je napravljena nemjerljiva šteta prvenstveno našim judokama, koji su bili potencijalni olimpijci, a zatim i klubu, gradu Splitu, kao i Hrvatskom judo savezu. Želimo iz ovoga izaći još jači, trenirat ćemo još više i napraviti sve da u Tokiju imamo više hrvatskih judaša na olimpijskom turniru. Imamo plan iskoristiti visinu naše dvorane od devet metara da napravimo još jednu razinu te da u Splitu imamo Olimpijski judo centar za Hrvatsku.
O situaciji je raspravljao Upravni odbor HJS-a, koji je na svojoj sjednici odlučio o sankcijama zaposlenicima Saveza direktno odgovornima za spomenutu administrativnu pogrešku. Odluka Upravnog odbora je prezentirana i na redovnoj skupštini HJS-a, održanoj u petak 13. svibnja 2016. godine.

Foto: Press

comment closed