fbpx

Hrvatska reprezentacija poražena od Ukrajine

Kvalifikacija za Euro…

Hrvatska– Imali smo previše promašenih sedmeraca i grešaka u napadu. Nakon šest zajedničkih treninga i dugačkog puta do Ukrajine koji je trajao 16 sati mogu reći da je rezultat aktivan. Prije puta u Sumi sam rekao da na ove utakmice gledam kao da se igraju na principu Eurokupa te da će na kraju za prolaz na Europsko prvenstvo odlučivati gol razlika. Nadam se da ćemo u lipnju sljedeće godine nadoknaditi ova četiri gola te da ćemo slaviti. Dali smo sve od sebe u ovom susretu i vjerujem da možemo puno bolje, a to će se vidjeti nakon što više vremena provedemo zajedno i odradimo više treninga – rekao je izbornik Nenad Šoštarić nakon utakmice.
Hrvatske reprezentativke nisu imale previše dana za odmor nakon prve kvalifikacije utakmice protiv Švicarske. Reprezentacija je imala tek dva dana u Zagrebu da se što bolje pripremi, a nakon toga ju je čekao dug put do ukrajinskog Sumija. Drugi kvalifikacijski susret bio je očekivano težak, ali unatoč tome naše djevojke su pokazale borbenost u drugom dijelu utakmice. Nakon 60 minuta igre upisan je poraz 22:26 te prvu rundu kvalifikacija Hrvatska završava s pobjedom i porazom. Sljedeća runda kvalifikacija, odnosno treće i četvrto kolo, na rasporedu su u ožujku 2018.
– Jako loše smo otvorile susret. Bilo je previše ishitrenih i nerezonskih šuteva, a Ukrajina je na to odgovarala kontrom i polukontrom te smo zbog toga primile nekoliko lakih golova. Napravile su nam tu razliku koju smo pokušale sustići tijekom cijele utakmice. Na trenutke smo igrali jako dobro, na trenutke ne. Na kraju, kada smo stvarno stisnule obranu i došle u priliku za sustići, nismo uspjele realizirati u napadu. Žao mi je što smo izgubile ovaj put, ali smatram da imamo povoljan rezultat za uzvrat sljedeće godine – rekla je Ćamila Mičijević koja je ukrajinsku mrežu zatresla sedam puta.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez