fbpx

Dirljiv film Mirjane Hrge: Goluža: Tek sad vidimo koliko znači ta zlatna medalja!

Prvi put…

SJEĆANJE NA ZLATO IZ ATLANTE: Danas ovdje nema Velimira Kljaića i nema Iztoka Puca. To je nenadoknadiv gubitak. Ja večeras mislim na njih dvojicu, emotivno je rekao Antun Vrdoljak

Mirjana Hrga, Slavko Goluža, Patrik Čavar– Zahvaljujem prije svega onima koji su omogućili da ovo napravimo. Film je napravljen s puno entuzijazma i sa željom da otrgnemo dečke iz zaborava. Želim se zahvaliti svojoj RTL televiziji. Hvala vama momci što ste nam učinili toliko sreće, ponosa i zadovoljstva, nikad to neću zaboraviti. Mislim da svatko tko drži do sebe, da ih mora pamtiti. Hvala i vama moji prijatelji što ste došli – zahvalila se urednica i scenaristica. Jučer je u Zagrebu bila svečana premijera dokumentarnog filma ‘Prvi put’, autorice Mirjane Hrge. Dokumentarni film Prvi putPrvi put‘ Mirjana je posvetila rukometnoj reprezentaciji, koja je na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti pod vodstvom sportskog velikana Velimira Kljaića osvojila zlatnu medalju. Svečana premijera okupila je zlatne reprezentativce iz Atlante i aktualnu rukometnu reprezentaciju Hrvatske koja ide na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. Zlatni dečki iz Atlante u filmu su otkrili što se događalo u pozadini prije odlaska na Olimpijske igre, s kakvim su se izazovima Mirjana Hrga, Antun Vrdoljaksusreli na putu do zlata te ispričali zanimljive anegdote. U filmu se prve zlatne medalje prisjetio i tadašnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Međunarodnog olimpijskog odbora, Antun Vrdoljak. Vrdoljak je film ‘Prvi put’ doživio jako emotivno.
– Danas ovdje nema dvoje ljudi, nema Velimira Kljaića i nema Iztoka Puca. To je nenadoknadiv gubitak. Ja večeras mislim na njih dvojicu jer su bili ključni ljudi  – rekao je Vrdoljak koji je za vrijeme filma i zaplakao.

Goluža: Ja sam imao sreću da sam bio dio te generacije
Prvi putU filmu je govorio i jedan od najtrofejnijih rukometaša svijeta, Hrvoje Horvat te Zoran Gobac i Josip Guberina iz Hrvatskog rukometnog saveza, sportski novinar i komentator Božo Sušec te članovi hrvatske rukometne reprezentacije iz 1996. godine: Patrik Ćavar, Zoran Mikulić, Valner Franković, Valter Matošević, Zlatko Saračević, Slavko Goluža, Bruno Gudelj, Božidar Jović, Vladimir Šujster i Alvaro Slavko GolužaNačinović.
– Nakon toliko godina tek sad vidimo koliko znači to zlato koje smo osvojili. Ova medalja će biti zlatnim slovima zapisana u povijest sporta Hrvatske, kao i to da je baš ova generacija osvojila zlatnu medalju. Ja sam imao sreću da sam bio dio te generacije – otkrio je Goluža za portal Scena.hr. Predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora izuzetno je drago što je zlatna generacija iz Atlante i na ovaj način dobila svoje priznanje.

Mateša: Film je poruka kako se treba boriti jedan za drugog
Zlatko Mateša– To je prva zlatna medalja nakon osamostaljenja Hrvatske, ali ono što je još vrjednije to su sjajni sportaši, još bolji ljudi i stvarno su zaslužili dokumentarni film. Za nas je ovo jedan prekrasan uvod u Rio de Janeiro. Jedna poruka ovoj novoj generaciji kako to treba biti. Kako se treba boriti jedan za drugog – naglasio je Zlatko Mateša za portal Scena.hr.
Film je nastao u suradnji s međunarodnom news-televizijom Al Jazeerom Balkans,

Kauboji

Sportskom televizijom iz Hrvatske i uz podršku Međunarodnog olimpijskog odbora koji je za ovu prigodu promocije hrvatskog sporta, prvi put ustupio snimke turnira OI Atlanta ’96. Organizator svečane premijere je RTL.

Foto: Scena.hr